EKP sekä kiistää, että esittää elvytysrahaston suosittamista pysyväksi rahaputkeksi

Ensin EKP esittää pysyväksi ratkaisuksi

Sitten, kun

”– Alankomailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä valuuttaliitosta, Eppink sanoi miettien pysyvää tulonsiirtounionia.”

Niin EKP kiistää 

Kyllä herättää luottamusta EU ja euron tulevaisuuteen?

Mites Marinin hallitus, joka on sanonut pitävänsä lujasti kiinni oikeusvaltioperiaatteesta sanoo siihen, että:

”EU-puheenjohtajamaa Saksa jakoi maanantaina muille jäsenmaille luonnoksensa siitä, miten oikeusvaltioperiaate tuodaan uuteen seitsenvuotiseen budjettiin.

Saksa on joutunut käymään luonnoksen jokaisesta kohdasta pitkän väännön muiden jäsenmaiden kanssa. Rahaa jaettassa kyse ei ole pikkusummista, sillä uusi elvytystukipaketti ja budjetti kasvavat yhteensä noin 1 800 miljardiin euroon.

Esityksen keskeinen asia on, että ensimmäistä kertaa EU-tukien maksaminen riippuu siitä, noudattaako jäsenmaa oikeusvaltion periaatteita.

Spiegel-lehti(siirryt toiseen palveluun) kuitenkin arvioi haltuunsa saaman luonnoksen perusteella, että nyt esitettävien sääntöjen vaikuttavuus olisi yhä melko heikko. Otteita siitä levisi maanantai-iltana myös Twitterissä(siirryt toiseen palveluun).

Maksatuksia ei lopetettaisi automaattisesti jäsenmaiden rikkoessa pykäliä, vaan päätökseen tarvittaisiin jäsenmaiden määräenemmistö.

Lisäksi rangaistustoimien kohteena oleva maa saisi oikeuden viedä maksuleikkaukset Eurooppa-neuvostoon eli valtioiden päämiesten ja -naisten pöydille.

Eurooppa-neuvosto tekee päätökset yksimielisesti. Siellä esimerkiksi Orbán voisi käytännössä estää maksujen lakkautuksen.”

https://yle.fi/uutiset/3-11568586

No siitähän seuraa ihan niinkun pitääkin luottamuksen heikkenemistä sekä eu:hun, että hallitukseen

 

 

 

TeroTeukkaAhtola

Lempiaiheita eu:n tulevaisuus, yhteisvaluutta euro, talous, ekp, rahapolitiikka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu