Euroon liityttiin kansalaisten valtuutukseella?

Laitetaas tänne Haavistomyllyn sekaan vähän muutakin välillä.

Lueskelin ajankuluks lukion yhteiskuntaopin kirjaa kun siitä oli nuorisolla kokeet juuri ja lähinnä euroopasta.

Hieman särähti tuo otsikossani viittaama väite korvaan.

Mitään kansanäänestystä ei eurosta pidetty ja vaikka käytännössä euroon liityttiin jo eu:hun liittyessä, niin tätä ei kerrottu kansalle.

Ei tietääkseni missään sanottu, että EU:hun liittyminen tarkoittaa sitten peruuttamatonta pakkoliitosta euroon.

Kansanedustajien valtuuttamana toimimistakaan ei oikein voi selittää, kun 1999 vaaleissa ei ainakaan muistini mukaan euroasiaa käsitelty. Korjatkaa jos olen väärässä.

Tuosta kuvan tekstistä voisi vetää aasinsillan elpymisvälineeseen.

750miljardin paketti on peruuttamaton sopimus. Tai ainakin sen luontoinen vastuiden pitkän kestoajan vuoksi.

Tuosta elpymisvälineestä tulisi kansan saada päättää, aivan kun olisi pitänyt eurostakin.

Marinilla ei ole minkäänlaista kansan mandaattia asiaan ja asia itsessään on kyseenalainen jo siksi, että se on täysin kiistattomasti vastoin eu:n sopimuksia ja periaatteita. Oikeusvaltioperiaatteen sotkeminen siihen on täysi vitsi, jonka tarkoitus on vain siirtää huomio pois itse asiasta, joka ei kestä päivänvaloa.

Ja näkeekö joku tilanteen, jossa Marin sanoo, et Suomi ei nyt lähdekään mukaan, kun oikeusvaltioperiaatteen sisällyttäminen on kiistattomasti ja yksimielisesti sanktioineen epäpätevä?

Tosin kuvan tekstissä viitataan myös Kreikkaan. Soini huusi suu vaahdossa missä eu siellä ongelma ja ettei mitään kreikkapaketteja hyväksytä.

Kansa äänesti, tuli jytky, mutta jytky valahti housuun saman tein kun alkoi hallitusneuvottelut. Ekasta jytkystä ei hallituspaikkaa lohjennut, vai halusiko Soini edes, en muista, mutta 5 paikasta nousu 39 eduskuntajakkaraan euron pelastamisen kritiikillä jäi aika vaisuksi.

Toisella kerralla sitten perussuomalaisten kärkitiimi oli isona puolueena sulautunut jo maan tavoille, eli oma etu kärkeen ja hyvälle pallille maksoi mitä maksoi.

Soinin johtamat Perussuomalaiset saivat kansalta vahvan tuen demokraattisilla vaaleilla kritisoidessaan jyrkästi euronpelastuspaketteja, mutta kuinkas sitten kävikään.

No takkihan siinä heilahti kuten Paavo tässä youtube pätkässä osuvasti näyttää

Perussuomalaisten kannatus laski kuin Palanderi mäkeä ja päätyi sinne 10% tienoille.

Episodihan sai mitä kummallisemman käänteen, kun Perussuomalaisten kenttä kertoi Soinille mitä mieltä se tuollaisesta petturuudesta on ja puolue valitsi demokraattisilla vaaleillaan uudeksi johtajakseen Jussi Halla-Ahon. Kummallisuus alkoi siitä, kun yllättäen puolue ei enää ollutkaan hallituskelpoinen.

Sipilä piirteli eropaperin ja starttasi lentokoneensa

ja lähti kiikuttamaan sitä Presidentille kultarantaan, mutta sitten yllättäen viime metreillä joku sen siinä keksi ja Perussuomalaisista irtosi tuo takinkääntöporukka ja ne jollain ihmeen keinolla kuitenkin veivät perussuomalaisten äänestäjiltä saaman mandaatin mukanaan, puolueesta irtautuessaan. En vieläkään käsitä, miten tämä on mahdollista.

Loikkarit perustelivat eroaan esimerkiksi Jussin saamilla natsitervehdyksillä, joista Elovaara esitti todisteeksi kuvaa, joka ei sitten koskenutkaan kyseistä asiaa.

Sipilä ja loikkarit vakuuttelivat, että mitään suunnitelmia ei ollut loikkaamisesta tehty, ennen PS vaaleja.

No takakontissa matkustaminen ei auttanut, vaan olihan se nyt sovittu tietenkin jo etukäteen.

Sipilä tosin ei tätä myöntänyt.

Tälläistä kaikkea tässä euron pelastelussa on nähty. Rahaa syydetään pohjattomaan kaivoon niin kauan, kun euro hajoaa.

Ikävä kyllä nykyinen hallituksemme, jossa muuten on roiman vaalitappion kärsinyt apupuolue keskusta, on tekemässä suurinta virhettä sitten euroon liittymisen, eli hyväksymässä takuupaperin, millä Suomesta tulee maksaja vielä vuosikymmeniä euron hajoamisen jälkeenkin.

En edes muista enää, mistä mun piti kirjottaa, joten tämä kirjoitus voi olla varsin sekavaa teksiä ja vaikea ymmärtää sen tarkoitusta, mutta menköön painoon nyt näin.

Tiivistän näin. Lukion oppikirja kaunisteli euroon liittymisen demokraattisuutta (mielipide), euronpelastaminen aiheuttanut kiistaa ja johtanut erikoisiin tapahtumiin.

Itselle on muodostunut mielipide, että oli siellä hallituksessa sitten ihan mikä porukka tahansa, niin ne ovat siellä aina edustamassa euroa. Ei Suomea.

Ovat valmiita pakottamaan veronmaksajien maksamaan rajattomasti muiden maiden velkoja ja ovat valmiita ottamaan duunareidemme taskusta rahaa, lähettääkseen sen vaikka Italiaan, jotta niiden ei siellä tarvitse maksaa veroa niin paljoa, jotta se riittäisi kuluihinsa.

Euro ei tuhoa meitä. Sen tekee oma hallituksemme kokoonpanosta riippumatta.

 

 

 

 

 

TeroTeukkaAhtola

Lempiaiheita eu:n tulevaisuus, yhteisvaluutta euro, talous, ekp, rahapolitiikka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu