Eurooppa vahvistui!!??

Nyt vihdoin ollaan pääsemässä yli uhkailusta, kiristämisestä ja suoranaisesta terrorismistä, eli pelon ilmapiirin luomisesta.

Sitä on viime vuodet harrastanut mm. Jean-Claude Juncker

”Jean-Claude Juncker: Kukaan ei enää uskalla erota EU:sta, kun he näkevät miten Britanniaa rangaistaan”

Toivottavasti tämänkaltainen EU:n johtamistapa on nyt takana ja voimme alkaa jälleen rakentamaan uutta yhtenäistä eurooppaa.

Brexit on suuri askel kohti yhtenäistä eurooppaa, jota EU on jarruttanut.

Brexit tulee näyttämään meille tärkeän asian, eli sen, että EU ei ole yhtäkuin, kuin eurooppa.

Globaalin varallisuuden sponsoroimat mediat ja EU rahoista palkkansa saavat tai sen saamisesta haaveilevat ovat järjestelmällisesti vuosikaudet luoneet sellaista mielikuvaa, että EU on eurooppa ja EU:n hajoaminen tarkottaisi euroopan hajoamista.

EU on ollut euroopan käsijarru ja Brexit on nyt naksu alaspäin. Hieman kevyemmät rattaat solmia uusia sopimuksia tarpeen mukaan.

EU:n päätöksenteko on  raskasta. On mahdotonta saada yksimielisiä päätöksia asioissa, joissa EU:n jäsenmailla on  erilaiset tarpeet.

Esimerkkinä ilmasto, maahanmuutto ja talous.

Nämä ovat isoja asioita ja niiden sopimiseen EU tasolla vaaditaan jäsenmaiden yksimielinen päätös. Se on täysin mahdoton yhtälö.

Se on se käsijarru.

EU on hidas ja kankea, koska se on keskeneräinen  rakennustyömaa.

EU:ta on lähdetty rakentamaan näkemättä piirrustuksia.

Piirrustukset on tehty vuosikymmeniä sitten ja piirrustuksissa ei todellakaan ole mitään jäsenmaita, vaan yksi  suuri ja mahtava eurostoliitto.

Emmanuel Macrone on yksi harvoista, joka on asian tuonut esille kertomalla visiostaan eri tahtiin integroituvasta EU:sta.

On hyvin ymmärrettävää nähdä Macronen visio, jossa EU:lla on kolme eritasoista kehää.  Brexit tulee näyttämään suuntaa Macronen visiolle. Kunhan ymmärretään että EU ei ole eurooppa!

Katseet tulevat kohdistumaan kohta taas Saksaan. Siellä Merkel on ajanut bussinsa seinään ajaessaan liian lujaa kohti suurta ja mahtavaa eurostoliittoa ja joutunut perääntymään huomatessaan, että bussissa ei ollutkaan kaikilla sama suunta.

EU on nyt hämillään ja vailla suuntaa.

Macronen kolmen kehän tapainen suunta vaikuttaa todennäköiseltä, mutta sen markkinointi on vaikeaa, koska silloin pitää myöntää, että nykyinen EU:n suunta ei ole toimiva. Miten tätä nykyistä EU:ta kannattaneet voivat yhtäkkiä kääntää takkinsa ja myöntää vieneensä meitä väärään suuntaan?

Euroopassa matkustellessa näkee usein kerrostaloja, jotka on aloitettu rakentaa, mutta jäänyt kesken. On betonielementit kasattu ja rakennus näyttää etäältä rakennukselta, mutta lähempää huomaa, että sisuskalut puuttuu. On vain harmaa synkkä runko, joka rapistuu hitaasti mutta varmasti takaisin maan uumeniin, josta on tullutkin.

On ilmeisesti ymmärretty kesken rakentamisen, että ei se olekaan järkevä sijoitus.

EU:n rakentamisessa on samoja piirteitä, mutta sillä erolla, että EU työmaalla ravaa rakennusporukka töissä kuitenkin päivittäin.

Haalarit päällä ja saappaat jalassa kuskataan kottikärryjä huoneesta toiseen ja suunnitellaan ja mietitään ja pidetään palaverejä. On tekemisen meininki kun sitä kommentoidaan medialle.

Mitään ei kuitenkaan valmistu.

EU:sta tulee mieleen Hannu Karpon juttu varastetun lossin vahdeista 90 luvun alussa.

Eestin tasavallassa Luunian kunnassa Kavastun kylässä Emajoessa lähellä Tarton kaupunkia kävi lossivahdit vuosia töissä, vaikka koko lossi oli varastettu aikoja sitten.

Mikäs siinä istuessa työmaalla vodkaa siemaillen ja tupakit sauhuten, kun palkka juoksee.

Aamulla telkkarissa vielä yritettiin päivitellä, että kuinka hirveää ja kamalaa nyt tulee olemaan, kun Britit eroaa.

Oli joku asiantuntija siinä selittämässä niitä kauheuksia.

Tulee kuulemma näkymään esimerkiksi ruokakaupassa. Haastattelija yritti tarkemmin saada tietoa, mitä asiantuntija tällä tarkoitti ja itseänikin asia kiinnosti, kun en nyt suoralta kädeltä muista, että mitä sieltä ruokakaupasta puuttui silloin ennen EU:ta.

Asiantuntija sanoi vain, että kyllähän me muistetaan se ajalta ennen EU:ta. No en muistanut edellenkään ja haastattelija toisti kysymyksen tietäen, että moni ei ole elänyt ennen EU:ta.

Tässä vaiheessa asiantuntija ei edelleenkään tiennyt mitä tarkoitti todeten vain, että jotkut asiat voi kallistua.

Vai niin..

Mun lapsuudessa ei oltu EU:ssa. Meillä oli lehmiä. Joka toinen päivä kävi maitoauto tyhjentämässä tankin ja toi samalla tuotteita, joita äiti oli tilannut meijeriltä.

Tuli voita ja juustoa. Joskus jopa jogurttia.

Leipä leivottiin leivinuunissa. Jauhot tuli pellosta.

En minä muista mitä sieltä ruokakaupasta puuttui. Sipulia, sokerijuurikasta, porkkanaa, perunaa viljaa viljeltiin ja vietiin kauppaan.

Ihan omalla autolla muistan kun olin lapsena isän kyydissä, kun vietiin sipulia Forssan Prismaan, joka on vuosikaudet ollut tyhjillään keskellä kaupunkia. Silloin ei EU aikana, kun oli vielä kauppoja pienissä kylissä ja kaupunkien keskustoissa ja niissä myytiin lähellä tuotettua tarpeellista tavaraa.

Nykyään EU aikana ei ole kyläkauppoja ja kaupunkien keskustojen kaupat ovat tyhjillään, koska suuret jättimarketit ovat ne syrjäyttäneet ja ovat syrjemmässä. Pitää ihan autolla mennä ja tavara niihin tulee sieltä, mistä sen saa halvimmalla. Jopa tuhansien kilometrien päästä. Ihmiset sinne houkutellaan juuri niillä halvoilla hinnoilla. Laatu on toissijaista.

Houkutellaan myös mielikuvilla. Kaikenlaisella ihme tilpehöörillä, jota meille mediassa uskotellaan olevan täysin välttämätöntä ostaa.

Tämä on siis sitä EU aikaa ja selittää, että mitä sieltä ruokakaupasta puuttuu. Sieltä puuttuu siis maailman ääristä rahdattu tarpeeton halpistuote, jonka aamusta iltaan raatava lapsityövoima on rakentanut pakkotyöllä vailla minkäänlaisia ihmisoikeuksia ja tehtaan putket sojottaen onttona kohti taivasta ja viemäri merta.

Samaan aikaan, kun lähellä täällä kotomaassa tuottajat joutuvat rakentamaan kaiken meidän säännöillä. Huolehtien ihmisoikeuksista, päästöistä ja veroista.

Jakelusta vastaa K ja S.

Verot maksetaan keskitetysti jos maksetaan. Verojen maksua kun vähentään tappiot, joita kaupparyhmä määrätietoisesti helposti tuottaa. On kätevää, kun kaupunkien valtuustoissa istuu samat ihmiset, kuin esimerkiksi S ryhmien valtuussstoissa, niin on helppo kaavoittaa tontti kaupalle nykyisen paikallisen kauppiaan naapuriin.

Viime vuosikymmenellä meni omasta naapurustosta esimerkiksi kaksi siwaa nurin, kun niiden viereen tuli Sale, joka myi ruokaa halvalla siihen asti, kun siwat saatiin nurin ja nyt onkin näppärsti saatu hinnat ylös, kun kauppa käy kalliimmaallakin hinnalla kun ei ole enää kilpailijaa vieressä.

Veromiljoonia ei makseta tänne Forssaan, vaan ne menee ryhmän pääkallokylään, eli Lahteen sen verran mitä menee. Sit ihmetellään, kun joutuu kunnalisveroa täällä nostaan.

Tässä oli muutama seikka mitä tuli mieleen ruokakaupasta EU aikana ja sitä ennen.

Mitä jos mitään kauheaa ei tapahdukaan Briteille?

Se on EU:n suurin pelko tällä hetkellä. Kauhukuvat siitä, että EU:ero ei johdakaan johonkin hirveään ja kamalaan tilaan, jossa sulkeutuu pois kaikesta hyvästä ja kaikki kehitys loppuu on pelottavaa. Siis EU:lle.

Mitä jos paljastuukin, että on täysin mahdollista, että jäsenmaat voivatkin rakentaa omanlaisiaan rakennuksia omiin tarpeisiin noudattamalla kuitenkin yhteiseurooppalaisia sääntöjä ja arvoja jotta voivat käydä kauppaa yli rajojen?

Sehän tarkoittaisi sitä, että ymmärrettäisin, että EU:ta ei tarvitakaan.

Rakennan mielessäni mielikuvaa EU:sta ja vapaasta euroopasta.

Jos ajattelen, että jokin asia, kuten maahanmuuto tai ilmastopolitiikka on rakennus ja ymmärretään, että se pitäisi rakentaa, niin EU:ssa on tilanne, että piirrustukset ja budjetti pitää ensin hyväksyttää 27 jäsenmaalla.

Mieti tilanne, että sinun pitäisi olla arkkitehtinä 27 asunnon kerrostalossa, johon on muuttamassa 27 perhettä ja kaikkien asuntojen pitää olla samanlaisia ja saman hintaisia ja samat ilmansuunnat ja samassa kerroksessa. Samat tapetit, samat parketit ja maalit joka kämppään. Mikähän mahtaisi olla aikataulu, jolla saat 27 perhettä hyväksymään yksimielisesti piirrustukset?

Vastaavasti jos pitäisi rakentaa kerrostalo 27 perheelle, mutta perheet voisivat itse päättää minkä hintaiset ja näköiset tapetit ja keittiökalusteet tulee ja voisi myös valita halvemman vaihtoehdon ilman merinäköalaa katutasolta, tai kattohuoneiston mikäli on varaa ja tahtoa panostaa enemmän.

Kumpi on ensin valmis? Jälkimmäinen tietenkin, koska sitä ei jarruta EU kahle, vaan se rakentuu vapaammalla yhtiestyöllä.

Tulee myös aika paljon halvemmaksi.

Emmanuel Macrone on tämän ymmärtänyt ja tuonut asian esiin.

Tosin Macrone on kompromissi, eli välimallin ratkaisu suhteessa Brexitiin.

Macrone ehdottaa, että eikö voisi hyväksyä esimerkiksi kolmenlaisia ja hintaisi asuntoja siihen kerrostaloon, jotta sen voisi edes joskus saada valmiiksi.

Toteutuuko EU myönteisten toiveet siitä, että Britannia tuhoutuu vai käykö niin, että Britit pärjääkin ihan yhtä hyvin tai jopa paremmin? Se jää nähtäväksi ja sitä on turha arvailla.

Valtamediat kaivavat suurennuslasilla otsikoihin tulevina kuukausina kaikki ilkeät asiat, joita Britit mahdollisesti kokevat ja sitten vapaat mediat taas enemmänkin niitä mahdollisia hyviä puolia.

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu