Hallitukselta löytyy rahaa ja keinoja kaikkeen muuhun, kun suomalaisten hyvinvointiin

Aamuteeveessä Saarikko kehui, kuinka ovat taas meidän rahaa jakamassa muille.

900 000 000 euroa vuoteen 2025 mennessä, eli yli 200 miljoonaa vuodessa.

900 miljoonaa on 0,9 miljardia.

 

Paljonko on miljardi?

Ajaksi muutettuna sen voin havannoida paremmin, kun lompakossa harvemmin on miljardia.

1 000                          (tuhat) sekuntia noin 17 minuuttia

1 000 000                 (miljoona) sekuntia on noin 11,5 päivää

1 000 000 000         (miljardi) sekuntia on noin  32 vuotta

Paljonko 900 miljoonaa euroa on työnä?

Tilastokeskuksen kokeellisen Tulorekisterin palkat ja palkkiot -tilaston mukaan tammikuussa 2021 palkka- ja palkkiotulojen mediaani oli 2 873 euroa.

Eli 313 152 työ kuukautta ja kun kuukaudessa on keskimäärin 22 työpäivää, niin työpäivinä tuo 900 miljoonaa on 6 889 352 ja  työtunteina 55 114 822.

Palkansaajia on Suomessa noin 2,5 miljoonaa, eli tuo Suomen kunniahimoinen ja avokätinen ilmastorahoitus maksaa noin 3 työpäivää jokaiselta palkansaajalta.

Onko se sitten paljon vai vähän?

No eihän se sinänsä, jos kuvittelee, että tuosta on ilmastolle enemmän hyötyä, kuin haittaa. Mitään takeita ei ole, että mihin nämä rahat menee ja onko niistä hyötyä ilmastollemme, vai pelkästään mafioille ja hyväveliverkostoille.

Joku voisi ajatella, että mieluummin tuon rahan käyttäisi vaikka ammattikouluihimme. Tuon verran, kun suunnilleen viimeksi sieltä leikattiin ja nyt ammattikouluista valmistuneilla on kaikkien aikojen huonoimmat valmiudet työntekoon juuri kun on tämä työvoimapulakin vielä.

Joku voisi haluta mieluummin tuon rahan käytettäväksi vaikka terveydenhuollon palkkoihin.

Joku voisi mieluummin vaan vaikka pitää 3 päivää vapaata.

 

Maikkarin aamuteeveessä ”pöllöraati”lla oli hyvää keskustelun tynkää Marinin hallituskaudesta.

Nyt kun pandemia ei enää hallitse 90% uutisista, niin alkaa tulla niitä asioita, mitä normaalisti hallituksessa käsitellään.

Joulukuussa pitää olla Suomella päätös, että luovutetaanko me metsiemme hallinta EU:lle, kuten Vihreät haluavat vai jatkammeko maailman parasta ja kestävintä metsänhoitoa edelleenkin itse niistä huolehtien ja päättäen, kuten muut haluavat.

Marinin kantaa ei liene vielä kuultu.

SDP:n tuntien ja Marinin, niin luultavasti EU neuvotteluihin joulukuussa mennään kuin elpymisväline keskusteluihin.

Marin luultavasti sanoo taas etukäteen, että tulemme ensisijaisesti hakemaan sopimusta (otsapläts sopii tähän väliin) ja esitetään mediassa meille, että kauheesti ollaan pitävinään Suomen puolia.

Sitten EU tekee jonkun ”lisäyksen” sopimukseen kun Suomi on niin tiukkana olevinaan, että Suomella on  joku etuoikeus ja poikkeus (millä ei tee mitään) ja kohta kilistellään shampanjat ja halaillaan ja pussaillaan Ranskan Presidentit ja muut silmää tekevät.

Vähän niinkun Jutta Urpilaisen vakuudet, kun pankkeja pelastettiin tai nämä Marinin ja Tuppuraisen ”tarkkarajainen” ja ”kertaluontoinen” tai ”sidottu oikeusvaltioperiaatteeseen” hölynpölyt.

 

Niin siinä kuulkaa tulee käymään.

Meillä on paskin hallitus koskaan.

Mutta se nyt oli odotettavissa, kun muistaa miten tuohon päädyttiin. Vaaleissa totaali romahduksen saanut Keskustapuolue hallituksessa kauppaamassa lehmiään, vaikka kansa juuri oli osoittanut, että haluaa ne pois sieltä.

Sen lisäksi, että Suomi on kahlittu yhä enemmän muiden maiden velkoihin ja itsemääräämisoikeuttamme siirretty ja siiretään kiihtyen EU:lle, niin kotimaassa vielä väkisin murjottu aivan raakile soteuudistus läpi ihan vaan sillä perusteella, kun sitä on tehty niin kauan.

Ja kohta maakuntaverot.

Muutaman vuoden päästä velkaa on 200 miljardia.

Onko pandemiasta opittu edes mitään?

 

Onko seuraavan pandemian kohdatessa meillä valmius välittömästi sulkea rajat ja onko oma rokotetuotanto ja maski ym. tarviketuotanto ja varastot kunnossa ja onko omavaraisuus koskien ruokahuoltoa kunnossa?

Onko lakimuutokset tehty, että rajoituksia voi kohdistaa täsmällisesti sinne minne niitä tarvitaan ja nopeasti sitten kun tulee seuraava pandemia.

Tämän pandemian alussa näytettiin kuvia Kiinasta, kun ihmisiä tuupertui kadulle.

Se seuraava pandemia voi olla sellainen.

 

 

 

 

+12
TeroTeukkaAhtola
Sitoutumaton Forssa

Biljardia harrastava putkimiesyrittäjä ja kunnanvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu