Ilmastonmuutos ja EKP

”EKP on hankkinut omaisuuserien osto-ohjelmissaan myös niin sanottuja vihreitä joukkolainoja, kunhan ostoilla ei ole aiheutettu markkinavääristymiä.”

Onkohan nyt ne kuuluisat puurot ja vellit sekaisin?

Poliittinen riippumattomuus

”EKP tai kansallinen keskuspankki taikka EKP:n tai kansallisen keskuspankin päätöksentekoelimen jäsen ei pyydä eikä ota ohjeita unionin toimielimiltä, elimiltä tai laitoksilta, jäsenvaltioiden hallituksilta eikä miltään muultakaan taholta.

Unionin toimielimet, elimet ja laitokset sekä jäsenvaltioiden hallitukset sitoutuvat kunnioittamaan tätä periaatetta ja pidättymään yrityksistä vaikuttaa EKP:n tai kansallisten keskuspankkien päätöksentekoelinten jäseniin (Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen artikla 130).”

EKP tekee siis mitä huvittaa riippumatta kansan toiveista.

Presidentti Sauli Niinistö on yksi niistä, jotka tuon rahapolitiikan Suomelta antoi pois, mutta kantaa vastuuta nyt, kun seurauksia saattohoidetaan.

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö varoittaa kuitenkin vakavaan sävyyn niin velkaantumisesta kuin koko rahoitusjärjestelmän tulevaisuudestakin.”

”Nyt tulee koronan myötä sitten lisää tätä tyhjästä nyhjäistävää rahaa. ”

 

Presidentti Niinistö kritisoi nyt siis EKP:tä joka ei ota ohjeita keneltäkään, mutta tekee sen aiheesta.

”Keskuspankit nousivat EU-lakien yläpuolelle

Euroopan unionin lait kieltävät keskuspankkeja rahoittamasta valtioita. Torstaina Euroopan keskuspankki kertonee uusista, mittavista valtionlainaostoista. Kriittisten tutkijoiden mukaan ne ovat valtioiden epäsuoraa mutta silti kiellettyä keskuspankkirahoitusta – joka vie keskuspankin toimet laillisuuden tuolle puolen.”

 

EKP siis kiertää lakeja eli tukee valtioita ostamalla niiden velkakirjoja. Ikään kuin sillä olisi merkitystä, että ostaako se niitä suoraan, vai jälkimarkkinoilta.

EKP:n pitäisi pelkästään miettiä hintavakautta, eli pitää inflaatio hieman alle 2% keskipitkällä aikavälillä.

EKP kuitenkin sen lisäksi, että tukee valtioita suoraan sääntöjen vastaisesti, niin tukee myös ”vihreitä” yrityksiä.

EKP siis luo rahaa tyhjästä ja antaa sitä valtioille ja nyt myös yksi asia ylitse muiden on niin tärkeä, eli ilmasto, johon voidaan laittaa hokkuspokkus rahaa.

Ei esimerkiksi terveydenhuoltoon, nälänhätään pandemian hoitoon, mutta ilmastoon.

EKP on siis ostanut ns. vihreitä joukkolainoja, kunhan se ei aiheuta markkinavääristymiä.

No mitenkäs se sitten taataan, että ei aiheudu markkinavääristymiä.

Ainoa keino, joka tulee mieleen, on antaa sitten kaikille näille vihreille yrityksille hoppuspokkusrahaa. Oli ne kannattavia tai ei.

En millään tavalla ota kantaa siihen, että minkälainen hätätila meillä on ilmaston kanssa, mutta voin kertoa, että meillä on varmasti paljon nopeammin hätätila sillä hetkellä, kun presidentti Niinstön painajainen toteutuu ja se hetki ei ole kaukana.

Toivon olevani väärässä.

Tehdäänkö me politiikkaa, vai harrastetaanko me uskontoa, jonka nimi on euro?

 

 

 

TeroTeukkaAhtola

Lempiaiheita eu:n tulevaisuus, yhteisvaluutta euro, talous, ekp, rahapolitiikka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu