Itse aiheutettu talouskriisi OSA2

Kirjoitin vajaa vuosi sitten ekassa osassa näin:

”Elpymisvälineellä kun tehdään energiaremontteja italialaisten kodeissa, niin hetken aikaa tulee ylimääräistä kysyntää, kun villaa ja puuta ja nauloja ja maaleja saadaan myytyä uusiin kohteisiin. Ja asentajien ja tehtaiden työntekijät toki kuluttavat enemmän jne.

Samaan aikaan toisaalla euroalueella kärsitään, kun ylimääräinen kysyntä nostaa kaiken hintaa, kuten rakentamisen mikä pitkälti pitää Suomea pystyssä. Tai piti.”

 

Tänään uutisoidaan näin:

”Tukijärjestelmä on myös vääristänyt Italian talouskehitystä, sillä se on talouskasvun lisäksi vauhdittanut myös inflaatiota.”

Ja näin:

”Muistatko EU:n elpymispaketin? – Nyt sieltä laukeaa korkopommi”
”EU-komissio: Varautukaa 17–29 miljardin euron lisämenoon vuoteen 2027 mennessä.”

Kaiken kukkuraksi EKP pyrkii hillitsemään inflaatiota nosta,malla korkoa, tilanteessa, missä Suomessa hintoja nostaa lähinnä enää kohonneet korkokustannukset…

”Suomen kuluttajahintojen kehitys on ollut viime aikoina tapetilla, ja tuoreet Tilastokeskuksen hintaluvut kertoivat kahtalaista tarinaa hintakehityksestä. Kuluttajahinnat nousivat huhtikuussa 6,5 % vuodentakaisesta ja eniten hintojen kohoamiseen, 2,2 %-yksiköllä, vaikutti asuntolainojen keskikorko.”

Eli ensin aiheutetaan itse kriisi ja sitten EKP pahentaa asiaa entisestään.

TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu