Ketäs sitä sitten äänestäis

Kannatusmittausten perusteella mahdollisuuksia on kolmella ehdokkaalla, joista kärjessä on pyörinyt Haavisto ja Stubb ja omaa tasaista nousuaan Heitä haastamaan on tehnyt Halla-Aho.

Jos nyt mietin Kokoomuksen Alexander Stubbia, niin hieman ihmettelen, että miksi vannoutunut liittovaltion kannattaja haluaa presidentiksi kansallisvaltioon, joitan niin kovasti vihaa ja pitää valitettavana, että kansallisvaltioita on edes olemassa.

Kansainväliselle eliitin seuramiehelle on paikkansa, mutta itselläni on vaikeuksia nähdä sen paikan olevan täällä perähipiällä, vaan ennemmin jossain etelän golfkentillä lobbaamassa EU superstatea.

Ja jos nyt unohdetaan nuo hänen omat mielihalut EU tulevaisuudesta, niin tässä ajassa toivoisi, että tulevalla presidentillä olisi selkeä käsitys naapurimaasta, joka on hyökännyt toisen naapurinsa maille.

Stubb ei Lavroville lähettämästään tekstiviestistä päätelleen ihan kovin hyvin ollut kartalla maailman menoista.

Sitten Pekka Haavisto. Säästän palstatilaa sen verran, että minulle oli vielä ok Haaviston ulkoministerin pesti, mutta Al hol tapaus vei luoton ja toisaalta tässä ajassa on todettava, että Haaviston optimismi Venäjän integroitumisesta EU markkinoille on ollut liiallista. Itse toki syyllistyin samaan, mutta siitä päästäänkin seuraavaan ehdokkaaseen, jolle yllätyksiä on tullut muita ehdokkaita vähemmän.

Tässä vaiheessa kannatusmittauksissa kolmantena on Jussi Halla-Aho.

Ainoa ehdokas, joka esimerkiksi näki riskin kaasuputkissa ja sanoi sen ääneen ja otti pöyristymisiä vastaan kaasuputkimiehiltä.

Halla-Aho on myös ollut pitkään johdonmukainen kannoissaan koskien esimerkiksi natoa, venäjää tai maahanmuuttoa, kuten tästä 10v takaisesta pätkästäkin voi todeta.

 

Niin ikään ilmastoasioissa linja on aina ollut selkeä ja yhteensovitettavissa turvallisuuskysymysten kanssa.

Se, että puhuu sujuvasti ukrainaa ja siellä asunutkin ja hyvä tuntemus venäjän historiasta ja senkin kielen osaamisesta ovat mielestäni seuraavan kauden presidentille iso etu.

Tykkään työpaikoista kotimaassa ennemmin, kun jossain missä pelisäännöt on erilaiset esimerkiksi ilmasto ja ihmisoikeuksien suhteen ja tykkäisin myös siitä, että Suomi ei olisi koko maailman sosiaalitoimisto.

En jaksa uskoa Halla-Ahon äänimäärän riittävän presidentiksi suoraan ensimmäisellä kierroksella, mutta toisella kiekalla se onkin sitten jo aivan yhtä maalia luvuin Halla-Aho 5 – o Stubb.

TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu