Kokoomusmeppi sanoo nyt ääneen tylyt tosiasiat elvytyspaketista: ”Poliittisesti Suomelle mittaamattoman arvokas”

Petri Sarvamaan mukaan perustelut elvytyspaketin puolesta lähtevät laajemmista lähtökohdista kuin maksu-saanti-laskuharjoituksista.

”Haluan tehdä elpymisvälineen suhteen kantani selväksi: kyse on erittäin isosta ja monimutkaisesta kokonaisuudesta, joka on ennen kaikkea poliittisesti Suomelle mittaamattoman arvokas. Sanon sen suoraan: elpymisväline on yksinkertaisesti liian iso asia Euroopalle Suomen kaadettavaksi. Kyse on pelkän elpymisvälineen lisäksi myös koko budjettisovusta”, hän kommentoi tiedotteessaan.

Saman puolueen Jyrki Katainen selitti populismin niin, että populisti esittää monimutkaisiin asioihin helppoja ratkaisuja.

Miksiköhän pitäisi sitten kutsua Sarvamaata, joka maalaa erittäin yksinkertaisen asian monimutkaiseksi, kun ei osaa esittää yhtäkään perustelua paketin puolesta?

Lisäksi pidän erikoisena tätä kohtaa: ”elpymisväline on yksinkertaisesti liian iso asia Euroopalle Suomen kaadettavaksi”

Mikään Suomelle haitallinen asia ei voi olla liian iso Suomen kaadettavaksi.

Sarvamaan mielestä siis ainakin voi kertaluontoisuuden unohtaa, sillä seuraavat paketit tulevat olemaan todennäköisesti vielä isompia ja luultavasti ne Sarvamaan mielestä on sitä parempia, mitä enemmän joudumme niistä maksamaan.

”Yksi syy tilanteeseen on siinä, ettei Suomen hallitus ehtinyt, tai edes osannut koronakiireiltään keskittyä tämän yhteisen eurooppalaisen ratkaisun selittämiseen ja perustelemiseen kansalaisille. Ja siinä mitä hallitus kertoi, oli vahva paino elvytysvälineen taloudellisissa näkökohdissa”, Sarvamaa huomauttaa.

Väärin. Hallitushan kyllä ehti selittämään ja perustelemaan. Ne perustelut oli, että auttaa Suomen vientiä esimerkiksi, mutta asiantuntijat ovat nämä virheelliset väittämät ampunut alas.

”Ensinnäkin, EU on valtioiden vapaaehtoinen yhteisjärjestely, joka rakentuu vahvasti solidaarisuuden periaatteelle…..Yhteiseen koriin laitetut eväät ravitsevat lopputuloksena kaikkia osallisia enemmän kuin siinä tapauksessa, että jokainen syö vain omat eväänsä.”

Vapaaehtoinen??  Juurihan Sarvamaa perusteli, että ei ole vaihtoehto jäädä paketin ulkopuolelle. Mitä vapaaehtoista siinä on?

Jos siihen yhteiseen koriin laitetaan kymmenet eväät, niin siinä on kymmenelle eväät ja jos me laitetaan sinne kuudet eväät ja syödään kahdet, niin me ollaan silloin neljät eväät miinuksella.

Se yhteinen eväskori ruokkii niitä, jotka sieltä ottaa eniten ja eivät ne eniten saajat tuo sinne mitään vaan pyytävät lisää, kun eväät on syöty.

”Paketissa on koko unionin 7 vuoden rahoituskehys, omien varojen uudistettu lainsäädäntö (jonka ratifioinnista tämän viikon metelissä on kyse), ja oikeusvaltioperiaatteen kytkeminen ehtona EU-rahan saamiselle. 

Tästä syystä pakettia ei olisi missään nimessä pitänyt Marinin viimekesänä hyväksyä ja toisaalta eihän tässä mitään olla hyväksyttykään vielä, koska Marinilla ja hallituksella ei siihen ole mandaattia.

Sari Essayah  siinä paneelissa puheenjohtajien kesken kuukausia sitten jo painotti juuri sitä, että ei olisi pitänyt sotkea monivuotisbudjettiin ja nosti esiin, että näin merkittävä vallan siirto Suomelta EU:lle pitäisi ilman muuta tarvita 2/3 äänet.

”Elvytyspaketin kaataminen vaikuttaisi suureen kokonaisuuteen, joka on sovittu viimeisen vuoden aikana. Budjettisovun kaatuminen järisyttäisi markkinoita ja tarkoittaisi koko prosessin aloittamista alusta. Kyse on pitkästä urakasta, johon ei ole varaa. Riskinä on Suomen jääminen paitsioon kaikissa tulevissa budjettineuvotteluissa.”

Suomi ei voi jäädä paitsioon neuvotteluissa sen takia, että Suomi haluaa pysyä alkuperäisissä sovituissa EU sopimuksissa joihin ei kuulu tulonsiirrot ja yhteisvelka.

Kokoomus häpäisee Suomen demokratiaa äänestämällä tietoisesti Suomelle haitallisesti elpymisvälineestä.

 

Wikipedian mukaan Italian viennistä:

”Italia tuottaa vientiin muun muassa vaatteita, jalkineita, koneita, moottoriajoneuvoja, tekstiilejä, kemikaaleja, tupakkaa, hedelmiä ja vihanneksia. Tärkeimmät kauppakumppanit ovat Saksa, Ranska, USA, Iso-Britannia ja Alankomaat. Italiaan tuodaan tavaraa varsinkin Saksasta ja Ranskasta. Laivanrakennus on tärkeä teollisuuden haara, ja laivoja rakennetaan useisiin eri maihin.”

 

Esimerkiksi Italia on Suomen vientiyritysten kilpailijamaa.

Se, että EU parantaa Italian vientikilpailukukyä pakkotulonsiirroilla aiheuttaa, että nettomaksumaissa joudutaan heikentämään vientikilpailukykyä nostamalla verotusta.

Se ei varsinaisesti tuo Suomen eväskoriin mitään.

Elpymisväline on suuri virhe ja toistaiseksi yksikään paketin puolustaja ei ole esittänyt yhtäkään perustelua, miksi Suomen pitäisi siihen suostua. Ei yhtäkään.

 

Kun EU pakottaa meidät kiristämään verotusta ja heikentämään näin vientikilpailukykyämme, niin se haittaa myös vientiämme EU maiden ulkopuolelle ja lähes puole viennistämme kuitenkin suuntautuu EU ulkopuolelle.

Jos elvytys saa aikaan toivottua inflaatiota euroalueelle, niin loppuu elvytys ja korot nousee ja luultavasti myös euron arvo nousee.

Se ei varsinaisesti ole etu Suomelle, jonka viennistä 60% suuntautuu EURO alueen ulkopuolelle.

 

 

+9
TeroTeukkaAhtola
Sitoutumaton Forssa
Ehdolla kuntavaaleissa

Joka päivä voi oppia jotain uutta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu