Kommentti: Ylen gallup on surkea kepun Saarikolle – mutta nolo kokoomuksen Orpolle

Näin otsikoi IS gallup jutussaan

ja täytyy todeta, että IS juttu tulkitsee ajankuvaa ymmärrettävästi.

Demarien kannatus se vaan kestää ja kestää. Se taitaa olla eniten yllättävä seikka gallupissa ja ehkä hieman yllätti myös, ettei Kepu syöksynyt vielä viivan alle.

Kokoomuksen lasku yllätti ainakin joitakin Kokoomuslaisia ilmeisesti, kun twitterissä jo muutaman päivän ihmetellyt, missä ylen gallup viipyy.

Nyt varmaankin toivovat, että ei olisi tullut ollenkaan..

Koronan taloudellisia vaikutuksia luultavasti alkaa näkyä keväällä ja silloin mitataan tämän hallituksen toimet ja silloin myös demarien kannatus alkaa näyttää suuntaa. Se voi toki pysyä korkeallakin, mutta turha sitä arvioida vielä.

Kokoomuksella ei oikein tunnu löytyvän argumenttejä mihinkään. Hieman nololta vaikutti Orpon heitto jossain paneelissa, kun Halla-Ahon jälkeen meni sanomaan verojen alennusta. Siitä tuli sellanen spedemäinen otsaplätsi mielikuva.

”Ei ihme, että talousosaaja Elina Lepomäen (kok) pisteet ovat nousussa. Hänet valittiin kuukausi sitten Porissa myös kokoomuksen varapuheenjohtajaksi.”

Taitaa nämä Elinan ulostulot olla perinteisille EU kannattajille outoja. Tämä ilmenee myös presidentti Niinistön ulostuloista, jotka jäteään täysin noteeraamatta. Huolet eurojärjestelmän uskottavuudesta siis.

Tai oikeastaan outoja ei ole Lepomäen tai Niinistön ulostulot, vaan se, että Orpolta ei tule minkäänlaista kommenttia asiaan, mitä Lepomäki ajaa.

Kokoomukselle on ollut nopeatahtinen syvä integroituminen yksi kantava aate, mutta nyt kun siitä olisi aika keskustella, kuten Lepomäki tekee, niin koko muu puolue on täysin hiljaa. Eija-Riitta Korhola ainoa poikkeus taustalla.

Lepomäkeä kutsutaan tässä talousosaajaksi.  Onko todellakin niin, että pitää olla talousosaaja, että näkee mitkä EU/euron ilmiselvät ongelmat nyt on?

Vai onko se taktista Orpolta, että ei lähde mukaan keskusteluun, missä yhä selkeämmin nähdään, että eurolla ei ole tulevaisuutta ilman liittovaltiota, jonka Lepomäki tietää yhdeksi ratkaisuksi pelastaa euro.

Ehkä siksi Orpo on hipi hiljaa, että toinen vaihtoehto on euroalueen hajottaminen ja kun liittovaltio tuskin saa kannatusta missään, niin tätä ei haluta tuoda esiin.

Mutta herää vain kysymys, että miksi Orpo ei hiljennä Lepomäkeä, vai onko Elina nyt Kokoomuksen koekaniini, millä tarkastellaan, milloin aika on kypsä nostaa oikeat ongelmat, eli euron ja eu:n tulevaisuus pöydälle?

 

Perussuomalaiset jatkavat suoraa selkeätä linjaa, mutta hieman jarruttaa se,  euron pelastaminen, mitä hallitus harrastaa, ei pääse kunnolla tarkasteluun. Esimerkiksi ekp:n kriisielvytyksen vastuut ja vaikutukset tai euron tilanne ylipäätään ja sen vaikutus EU:n tulevaisuuteen, joka vaikuttaa äärimmäisen mutkikkaalta, ei ole mieluisia aiheita EU ja Euroa loppuun saakka kannattaville puolueille.

Herääkin kysymys, että kerääkö Perussuomalaiset lopulta pisteet sitä mukaa, kun Lepomäki tuo esiin juuri niitä asioita, mitä Persut yksin on yrittänyt tuoda alusta saakka.

Ja jos Lepomäki nousee vielä enemmän esiin, niin seuraavat eduskuntavaalit muodostuvat mielenkiintoiseksi, sillä aiheina olisi liittovaltio vs euroalueen purkaminen.

 

 

 

 

0
TeroTeukkaAhtola
Forssa

Joka päivä voi oppia jotain uutta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu