Kun on tulossa Helsinkiin telttailemaan tilataanko poliisisuojelu Ohisalolta vai suoraan poliisilta?

Ilmeisesti asia riippuu siitä mitä teltan kyljessä lukee.

 

Mutta nythän asia on sikäli selkeä, kun on tämä ennakkotapaus tässä alla, niin homman pitäisi mennä jo ihan rutiinilla.

Helsinkiin rakennetaan kaiken aikaa uutta asfalttia ja betonitaloa, jotka muodostavat suuressa määrin päästöjä.

Ite käyn siellä ajoittain rakentelemassa puutaloja. Puu on uusiutuva luonnovara.

Seuraavan kerran varmaan ei tarvitse mennä sinne ruuhkiin jonottelemaan kallista hotellihuonetta, kun voi laittaa leirin pystyyn vaikka lähimmälle asfaltista rakennetulle pyörätielle.

Isommalla porukalla sitten voi mennä ihan autotielle, mutta jos nyt oikein olen ymmärtänyt, niin se kapinoinnin idea ei täyty, mikäli aiheutettu haitta ei ole riittävä ja jos on vaan yksi teltta, niin sillä ei saa tukittua kun pyörätien, mutta kyllä silläkin varmaan ainakin yhden poliisipartion luulisi saavan hätistelemään ohi pyrkivät pyöräilijät pois häiritsemästä kapinointia.

Täytyy muistaa vaan telttaan kirjoitella jotain vaatimuksia ja iskulauseita.

 

Sen mitä tuosta ennakkotapauksesta katselin, niin vaatimus voi olla vaikka vaatia jotain hätätilaa ja sitten vaatia siihen täysin mahdottomia toimenpiteitä, joilla ei ole mitään vaikutusta kuitenkaan siihen hätätilaan, tai vaikutukset voivat olla jopa negatiivisia, eli pahentaa entisestään tätä hätätilaa.

 

Ilmasto ja sen lämpeneminen, johtui se sitten mistä tahansa on globaali ilmiö.

Vastaavasti markkinat on globaalit.

Jos täällä toteutettaisiin nämä kapinallisten toiveet siitä 2025 neutraaliudesta, johon ei ole varaa, niin Suomen talouden romahtaessa lopullisesti, vastaavat tuotteet tehtäisiin jossain muualla ja ilmastoon vaikutus 0 tai mahdollisesti tuotannon siirtyessä löysempien päästövaatimusten maihin, niin muutos voi olla hiiltä lisäävä.

Mitä jos joku vaatisi, että ilmastolle haitallinen betoni ja asfaltti täytyy lopettaa ja tietenkin liikkuminen moottoriajoneuvolla jne niin mitenkähän siellä helsingissä nämä kapinalliset pärjäävät jos joutuvat itse rakentamaan talonsa uusiutuvasta energiasta ja kasvattamaan ruokansa itse omistamallaan maalla. Kesät talvet ja talvella voi tulla kylmä jos se hiilivoimala on myyty kiinaan.

Täällä landella ei moinen olisi mikään ongelma. Niinhän täällä on ennenkin tehty.

Miksi ei voisi kapinoida vaikka sen puolesta, että täytyy saada lisää hiilinieluja?

Ei muuta kun rinkka selkään ja kanootilla lahden yli ja siitä Saksaan isoimmalle autobaanalle leiri pystyyn ja vaaditaan, että niiden täytyy istuttaa siellä nyt metsänsä takaisin vähintään Suomen määrän tasolle.

Noilla älyttömillä 2025 tai yhtäläillä 2035 vaatimuksilla ei ole mitään vaikutusta ilmastoon. Ei yhtään mitään. Ainoastaan vaikutusta Suomen talouden heikentymiseen ja tuotannon siirtymiseen sinne missä piipuissa ei ole filttereitä.

Kun tämä ilmastohässäkkä on nyt alkanut ja kaikki tehty tyhjästä luodulla velalla, niin sitä ei voi pysäyttää.

Mutta on täysin hyödytöntä ilmaston kannalta vetää sitä rimaa lähemmäksi muun euroopan tasoja ja toisaalta lopulta kolmansien maiden hommat vaikuttaa.

Vaikutus on vain talouden rapautuminen, eli köyhyyden lisääntyminen palveluiden karsiminen ja yhä huonommin pystytään huolehtimaan niistä, jotka eivät pärjää omillaan.

Globaalisti kehitys on kai siinä mielessä parempi, että ennen sota aloitettiin ihan suoraan maiden välillä ja siitä saatiin sotatuotannon kautta talouden rattaisiin virtaa, kun nykyinen rahajärjestelmä on sellainen, että velkaa voi luoda tyhjästä aina kun keksii vaan hyvän syyn.

Onhan se nyt selvää, että kun pommit viuhuu tontille ja ittellä patit loppu, niin pankin sedältä tulee shekki aika vikkelään, minkä voi kiikuttaa asekauppaan, joka kiikuttaa sen asetehtaalle, joka antaa sen työntekijälle, joka vie sen maitokauppaan matkalla kotiin ja kauppias vie sen karjatilalle ja kaikki tietysti maksaa verot valtiolle joka välistä.

Toi sotiminen meni vaan vähän pois muodista jostain syystä. Jälleenrakentaminen tietty on se sodan jälkibuusti talouteen, kun kyllä se pankin setä tai täti sen shekin kirjoittaa, eli luo rahaa tyhjästä myös jälleenrakentamiseen, kun täytyyhän ne betonipunkkerit takaisin rakentaa.

Mutta vuosituhannen taitteessa kun  suoria sotia alettiin katsoa vähän paheksuvasti, niin alettiin sotia terrorismia vastaan.

Täytyyhän sekin hoitaa ja shekkejä tulee pankin seinästä kuin vettä Niegarasta.

Mutta nyt kun kaikki muut sodat näkyviä vihollisia vastaan ei enää pysty pitämään talouskuplaa pulleana, niin on keksitty se lopullinen huippu idea, millä pidetään pankin sedät kiireisenä.

Sota ilmastoa vastaan. Mikä sen parempi.

Aina kun joku lehmä pieraisee voidaan nostaa pankin seinästä tyhjästä luotu satanen, millä voidaan mennä heilutteleen paha haju pois.

Ilmastosota on siinä mielessä nerokas idea, sillä mitä enemmän me sodimme ilmastoa eli oikeastaan itseämme vastaan, sitä enemmän tuotamne päästöjä ainakin alkuvaiheessa. Ja sitä enemmän voi pankin painokoneet laulaa.

Nämä kapinalliset varmaan tekevät asiaansa sydämmellään ja uskovat tekevänsä hyvää, mutta epäilen, että eivät tiedosta, tai välitä olevansa maailman rikkaimpien ja eniten päästöjä tuottavien porhojen pelinappuloita.

Kapinalliset tekevät juuri sitä, mitä sijoittajat haluavat, eli julistavat sotaa, joka tuo massia kassaholviin pinkan päälle.

Hyvänä esimerkkinä tämä ruotsin tyttö jonka nimeä en juuri nyt muista, mutta hän antoi kasvonsa tälle sodanjulistukselle kun murisi telkkarissa vakuuttavasti.

Hänestä tuli ikäänkuin sellainen keulakuva taistelulle globaalin ongelmansa puolesta.

Ja sitä on nyt globaalit eniten päästöjä tuottavat sijoittajat hyödyntäneet ympäri maailmaa.

Voi olla ilmastosodan maskottina, mutta palkan maksaa se suursijoittaja ja siinä välissä on pelinappuloina poliitikot ja duunarit.

Lopuksi haluan sanoa, että en vastusta ilmastotoimia sinänsä. Aikajana millä toimia tehdään on se oleellinen asia.

Mikä olisi sen ihanempaa, kun saisi aurinkopaneelista ladattua virtaa sen verran, että vois pyytää sähköyhtiötä repiin piuhansa pois mun tontilta ja ajoneuvo latautuis siinä samalla, ei tarttis ostaa kotiin, eikä liikkumiseen sähköö eikä öljyä, eikä tarttis maksaa niistä veroja.

Sopis mulle. Realismi vaan puuttuu jos sitä haaveilen 2025 tai 2035 mennessä, aivan samoin kun puuttuu realismi kapinallisilta, kuin myös heitä tukevalta hallitukseltamme.

Pelinappuloita tässä pelissä  kaikki oomme.

 

 

+15
TeroTeukkaAhtola
Forssa

Joka päivä voi oppia jotain uutta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu