Luodaan tyhjästä rahaa ja rakennetaan tuulimylly. Win/Win vai onko

Euroopan keskuspankin uusi pääjohtaja Christine Lagarde on kertonut Euroopan parlamentille nostavansa vihreän strategian pankin rahapolitiikkaan.

”Mikäli EKP:lle halutaan antaa vapaat kädet toimia ilmastonmuutoksen saralla, se vaatii muutoksia EU:n perussopimukseen.”

Kun nyt on rikottu noita eu sopimuksia jo ensin ekp elvyttäessä ”epä”suoraan jäsenmaita ja nyt lisäksi rikotaan sopimuksia ottamalla yhteisvelkaa ja huolehtimalla toisten jäsenmaiden velkoja, niin samalla nämä kaksi aikaisempaa rikkomusta mahdollistaa myös tuon kolmannen kiertämisen jo nyt.

Nyt otetaan velkaa ja rakennetaan velalla vihreää infraa, ja sitten ekp ”ostaa” noita velkakirjoja pois.

Miten tämä nyt eroaa siitä, kun ihan vaan suoraan keskuspankki loisi rahaa ja sillä rakennettaisiin jotain? Nyt se vaan tapahtuu käänteisessä järjestyksessä ja veronmaksajat ovat takaajina.

Jos tehtäs vaan suoraan sitä rahaa tyhjästä ja rakennettas mitä tarvii ja luotais työpaikkoja, sillä aivan täysin samaa tehdään kuitenkin jo nyt, vain sillä erolla, että välistä annetaan pörssiyritysten omistajille iso siivu ja takaajina suoraan on veronmaksajat.

Usassa fed on kertonut, että 2% inflaatiotavoitetta venytetään, niin että hinnat voi nousta yli tuon 2%, mutta ei niin tarkasti kerrottu, että kuinka paljon yli ja kuinka pitkäksi aikaa.

Tähän astinen elvytys, jolla on pidetty epäterveesti pörssikurssit nousussa, ei ole saanut juurikaan inflaatiota aikaan.

Kymmeniä tuhansia miljardeja euroja ja dollareita luotu tyhjästä ja mitä on saatu aikaan?

Oikeasti toimimattomat (zombie) yritykset on pysynyt pystyssä markkinoilla viemässä tilaa oikeasti toimivilta yrityksiltä.

Kun käytännössä kaikki raha maailmassa on jonkun velkaa, niin siitä aiheutuu eräs ongelma.

Talouskasvu vaatii rahamäärän kasvua, eli velkamäärän kasvua.

Samaan aikaan, kun kuvittelisi, että asiat menisi paremmin, mitä vähemmän on velkaa, niin asia on juuri päinvastoin ja tarkemmin sanoen koko talous romahtaisi, mikäli velan määrä ei jatkuvasti kasvaisi, sillä vanhaa velkaa voidaan lyhentää pois, vain ottamalla uutta velkaa ja aina sen koron verran enemmän.

Sinä voit maksaa vanhan velan vaikka palkallasi tai myymällä talosi, mutta siihen palkkaasi tai talon ostoon joku on ottanut velkaa.

Jos kaikki velat maksettaisiin pois, niin ei olisi rahaa, eikä kukaan voisi ostaa  mitään.

Kun talouden romahdus ollaan keinotekoisesti estetty keskuspankkien tyhjästä luomalla rahalla, niin samalla on luotu niin käsittämättömän suuri velka/pörssikupla, että sitä on vaikea edes ymmärtää.

Moni on täällä ennustellut jotain vuodelle 2021.

 

Mä ennustan, että 2021 alkaa kuulua puheita velkojen alaskirjauksista, eli aletaan keksiä keinoja, miten velkoja voidaan pyyhkäistä pois ihan niinkun niitä ei olisi otettukaan.

Näin voidaan alkaa rakentaamaan samoja virheitä yhä uudelleen ja uudelleen ja omistava ryhmä saa pitää omaisuutensa yhä arvon nousten ja duunarit saa pitää vastuunsa kaiken velan takaajana, tapahtui mitä tapahtu.

 

TeroTeukkaAhtola

Lempiaiheita eu:n tulevaisuus, yhteisvaluutta euro, talous, ekp, rahapolitiikka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu