Luodaanko 100 000 työpaikkaa Suomeen vai johonkin muualle?

Pitkään on tiedetty, että vain 10e kuudaudessa lisää kotimaisiin tuotteisiin jokaiselta suomelaiseslta loisi jopa 100 000 uutta työpaikkaa. https://suomalainentyo.fi/2020/03/26/10-eurolla-10-000-tyopaikkaa/

Suomen netto-osuus euronpelastuspaketista on vähintäänkin viitisen miljardia kun korkokulut huomioidaan. Loppupelissa vain taivas on rajana tosin sille loppulaskulle..

Jos verrataan nyt meidän isojen EU hartioiden kautta tapahtuvaa ”elvytystä” vaikka Usan viimevuotiseen, niin jo viime kesänä Trumpin elvytysrahoja tuli ihan Suomeen asti, kun yhdysvaltain kansalaisia asui Suomessa.

1000 dollarin kirje tupsahti luukusta, eli Arhinmäen sanoin tuli rahaa ihan oikeesti.

Usa siis elvytti jo noin vuosi sitten, kun EU ehkä jo ensi kesänä, mutta se raha ei mene kulutukseen, vaan konsulteille ja ilmastohypeen.

Jos tuo Suomen osuus paketista olisi tehty omatoimisesti, niin oltaisiin voitu jo viime keväänä aloittaa jokaiselle suomalaiselle noin 100e kuukaudessa elvytys, joka laskelmien mukaan siis toisi 100.000 työpaikkaa.

Eli ilman pakettia elvytykset olisi tehty noin vuosi aikaisemmin kun EU:n kautta ja tehokkaammin. Toki EU olisi voinut miettiä tehokasta koordinoitua yrityksille suunnattua tukea, jotta sisämarkkinoilla tukeminen olisi ollut reilua kilpailun kautta, mutta nyt asia hoidetaan päin helvettiä.

 

Nyt siis sama raha käytetään Italian ja muiden tukemiseen, millä olisi voitu luoda työpaikkoja Suomeen.

TeroTeukkaAhtola
Forssa

Lempiaiheita eu:n tulevaisuus, yhteisvaluutta euro, talous, ekp, rahapolitiikka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu