Maailmankirjat sekasin. Persut koittaa pelastaa EU:n, kun entiset EU myönteiset sen ajavat surman suuhun.

En olisi uskonut, että tämän päivän nään, kun Perussuomalaiset yrittävät kaikin keinoin estää Suomen EU:myönteisten valtapuolueiden putkinäön, joka uhkaa hajoittaa koko EU:n.

Kommentti: Italia tarvitsee EU:n elvytysrahaston tulonsiirtoja – Suomi lähinnä maksaa

Tässä on viikon sisällä varmasti tullut jo kaikille täysin selväksi, mistä on kysymys tässä elpymisvälineessä.

Mm. Perussuomalaiset ja Sari Essayah ovat toki alusta asti tätä koittanut tuoda esiin.

Vihriäli kirjoitteli melkoisen palopuheen sen jälkeen kun Tervala löi faktat pöytään ja kehoitti muuttamaan tuon elpymisvälineen kuvauksen edes vähän sinnepäin mitä se oikeasti on.

Eli Italian pelastus paketti.

Vihriälä keksi sitten taas, että kyllähän tämä elpymisväline on Suomelle kannattava, jos sitä katsoo siltä kantilta, että se ehkä/mahdollisesti tulisi pelastamaan Italian ongelmat jos samaan aikaan toinen vaihtoehto olisi, että ei pakettia ja Italian talousromahdus, joka heijastaisi koko eurooppaan.

Voihan sitä kysyä niinkin, että jäätkö mieluummin polkupyörän vai rekan alle, niin todennäköisesti vastaus on ensimmäinen.

Tässä tilanteessa vaan ei tiedä tuleeko rekkaa, tai tuleeko rekka ja pyörä molemmat yli joka tapauksessa ja toisaalta molemmat voi pyrkiä väistämäänkin.

 

Tuon linkkaamani Jan Hurrin tuoreimman tekstin ja Tervalan ja Vihriälän ulostulojen jälkeen on täysin selvää, että nyt vaan pelastetaan Italiaa, ettei eurokriisi syvene ja aiheuta kovaa talouspakkia.

Onhan se ymmärrettävä tavoite, mutta…

Siinä on kuitenkin erittäin suuri ero, että yritetäänkö sitä euroa pelastaa suoraan meidän nettomaksajien rahoilla ja kahlitsemalla meidät kaikki velkoihin, joita me ei olla nostettu.

Elpymisväline tekee näin.

Lisäki kuten tuosta Hurrin tekstistä käy ilmi, on enemmän kun todennäköistä, että tämä paketti ei todellakaan ole mikään ainutkertainen ja sama tulee ilmi jo Vihriälän perusteluista, joissa hän maalaa, että on käytännössä pakko pelastaa euro tai kaikki romahtaa. Samahan se on tilanne sitten kaikissa tulevissakin paketeissa.

Toinen vaihtoehto olisi edelleenkin antaa EKP:n hoitaa Italian velkatilannetta. Toki siinäkin tullaan jossain vaiheessa tien päähän, mutta tämä 750miljardia ei mitään tule korjaamaan, siirtämään korkeintaan onnistuessaan, eli paketti on aivan turha tässä välissä.

Toisekseen kun kerran ei ole mitään rajaa enää EU:n ja EKP:n omien sääntöjen rikkomisessa, niin keksisivät ennemmin jonkun porsaanreiäjän mihin hukata ylivelkaantuneiden maiden velat ja sitten voitaisiin palata takaisin alkuperäisiin sääntöihin ja tie ulos Euro:sta jos ei yhteiset pelisäännöt maistu.

En kadehtisi yhtään, vaikka saisivat velkojansa anteeksi, kunhan buuttauksen jälkeen palaisi alkuperäiset säännöt omien talouksien hoidosta ja niitä myös noudatettaisiin ja jonkinlainen velkajärjestely jos ei homma pelitä.

Olisi koko euroalueelle parempi, kun voisimme keskittyä rakentamaan uutta sen sijaan että murehditaan kokoajan muiden veloista ja varsinkin jos rasitteenamme ei olisi muiden velkojen maksaminen kuten nyt elpymisvälineen kautta tulee olemaan.

On populistista puppua väittää mitään, että osa veloista voidaan maksaa takaisin EU:n omista varoista. Kaikki EU:n omat varat mitä se voi saada on joka tapauksessa jäsenmailtaan kerätty ja kaikki tullit ja verot mitä EU tulee keräämään on pois meiltä ja meidän kilpailukyvystä.

Se, että valjastetaan etelän vetelien velat talouttansa tarkemmin hoitavien niskoille ei tule korjaamaan mitään ongelmaa, mutta altistaa meidät kaikki uppoamaan mukana sitten kun tulppa lähtee irti lopullisesti.

 

Jos ja kun euro on nyt altis jopa romahtamiselle, mikäli esimerkiksi Italia ei saa talouttansa kuntoon, niin olisi aivan eri asia lähteä rakentamaan yhteisiä ja omia  järjestelmiä uudestaan, jos jäsenmaat eivät ole ristiin vastuussa toistensa veloista.

EKP on keksinyt keinot millä kiertää sopimusta, mikä kieltää rahoittaa jäsenmaitaan suoraan. On keksinyt niinkin hyvin, että on ostellut kohta 4 biljoonaa, eli neljä tuhatta miljardia euroa jäsenmaiden velkakirjoja. Muun muuassa Italiasta.

Piti aluksi ostaa korkeintaan kolmannes, per maa ja tasaisesti kaikilta, mutta nämäkin säännöt jo ohiteltu.

EKP on omilla toimillaan paisuttanut euroalueen ongelmaa.

EKP on onnistunut toimillaan siirtämään euron lopullisen tuhon, sillä euro ei ole vielä kaatunut, mutta toisaalta ei lainkaan ole mitään ongelmaa saatu ratkaistua, eli ongelma vaan on paisunut.

Olisko ollut parempi antaa kaatua 4 biljoonaa temppueuroa sitten, vai vasta parin biljoonan päästä, en tiedä, mutta yleensä, mitä korkeammalta tippuu, niin sitä enemmän sattuu..

 

 

 

+5
TeroTeukkaAhtola
Sitoutumaton Forssa
Ehdolla kuntavaaleissa

Joka päivä voi oppia jotain uutta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu