Mikä on Kokoomuksen EU kanta?

Perussuomalaisia haastettiin vaalien aikaan paljon EU kannasta ja ihan aiheesta, koska Perussuomalaiset ovat ainoa eduskuntapuolue, joka edustaa EU kriittistä linjaa.

Kokoomus taas on puolueena ollut toisessa ääripäässä ja uskoo EU:n vahvistamisen voimaan globaalisti muita talousmahteja vastaan.

Kokoomuksen ääniharava eduskuntavaaleissa 2023 oli puolueen talousasiantuntijaksi profiloitunut Elina Valtonen huikealla yli 30.000 äänen määrällä.

Kokoomuksen Valtonen kannattaa avoimesti liittovaltiota.

Kokoomus puolueena on tunnettu EU myönteisimpänä puolueena yhdessä Vihreiden kanssa.

Kokoomus myös antoi tukensa Marinin ja Tuppuraisen sopimalle uudelle velkatulonsiirrolle, eli elpymisvälineelle.

Kokoomus ainakin oman mielikuvani mukaan haluaa vahvistaa EU päätöksentekoa, joka väistämättä tarkoittaa, että siihen vaaditaan yhteistä rahaa (tulonsiirtoa) sekä vallan siirtoa päätöksenteossa jäsenvaltioilta EU:lle.

EU:n ongelma vastata globaaleihin haasteisiin on sen omat jäsenvaltiot, jotka pyrkivät ajamaan omia ja omien kansalaistensa etua, kun pitäisi saada yksimielinen päätös asioihin.

Tästä johtuen EU:n päätöksenteko kestää vuosia ja kun jonkinlainen kompromissi saadaan aikaan (jos saadaan), se ei juuri koskaan ole kaikille mieluisa ja hyödyllinen, ja itse asia voi olla jo vanhentunut.

Perussuomalaisten mielestä päätöksiä ja kehitystä kohti yhteisiä eurooppalaisia tavoitteita saataisiin vapaaehtoisemmalla päätöksenteolla, missä Euroopan valtiot etenisevät omaan tahtiin omilla vahvuuksilla, joka myös estäisi  ”kaikkien munien olevan aina samassa korissa”.

Itsenäiset jäsenvaltiot voisivat toimia esimerkkinä toisilleen sekä onnistuessaan, että epäonnistuessaan.

Voisimme välttää muiden virheet ja seurata onnistuneita ratkaisuja.

Tulevassa hallitusohjelmassa olisi mielestäni tärkeää tuoda selkeästi esiin, että mihin suuntaan todennäköinen pääministeripuolue  Kokoomus vie Suomea EU asioissa.

Jatkaako Kokoomus kohti liittovaltioita ja elpymisvälineen kaltaisia päätöksiä, vai tuleeko Kokoomus lähemmäksi Perussuomalaisten linjaa?

 

 

 

 

TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu