Miten sulla EU menee noin niinkun omasta mielestäs?

EU on kokenut eriasteista repeilyä 2015 pakolaisvyörystä asti ja kipuillut taloutensa kanssa jo huomattavasti pidemmän aikaa.

Tietenkin myös Brexit ollut päällä ja on edelleen.

Nyt vielä pandemiat paukahti päälle, joka tosin kylmästi taloutta ajatellen antoi mahdollisuuden pönkittää huonovointista eurotaloutta velkarahalla.

Vaivihkaa vielä idästä pukkaa putkea Eurooppaan ja jotenkin tuntuu siltä, että EU on nyt yllätetty täysin housut tai hame nilkoissa.

Jotenkin on sellainen olo, että EU on ajanut itsensä umpikujaan kaikkine hienoine sopimuksineen kunnianhimoisine aikatauluineen.

Venäjä tai Valko-Venäjä tai molemmat ja moni muukin käyttää hyväkseen tilaisuutta, joka heille on suotu.

Muutama tuhat ihmistä rajalla saa pakan sekaisin ja pitäisi kuitenkin ymmärtää, että samalla tavalla sinne rajalle voi ilmestyä muutama miljoona ihmistä.

Samaan aikaan EU kunniahimoisine ilmastotavoitteineen ja vähän ehkä muista syistä kun ydinvoimaa alasajettu pikavauhtia osassa EU:ta niin ollaan vielä energian kanssakin kusessa.

Tähän vielä päälle se, että koronakin nostaa maailmassa päätään pahiten juuri Euroopassa tällä hetkellä ja Brexit neuvottelut EU:n oman typeryyden takia palaamassa pöydälle.

 

Jotta ei tuntuisi liian helpolta, niin ikävä kyllä luulen, tai pelkään, että taloudessa alkaa kohta myös alamäki.

Alamäki voisi olla lyhyt ja koronaa edeltävä tilanne voisi muuten onnistua nopeastikin, mutta suuret velkamäärät, ei oikein tykkää lyhyistäkään alamäistä.

Toistaiseksi vielä puhutaan, että talous on kovassa imussa ja jne mutta tämä hintojen nousu ja äkillinen työvoiman tarve moneen paikkaan yhtäaikaa tappaa kohta tämän buumin.

Ongelma on vielä se, että jos ei ostoja aleta vähentämään hinnan nousujen takia, tai pidentyneiden toimitusaikojen takia, niin sitten rahapolitiikassa on pakko jarruttaa inflaatiota lopettamalla jossain vaiheessa elvytys ja lopulta nostaa korkoja, joka tietenkin myrkkyä niille, jotka ei kasvussa mukana.

Suomessa Juha Sipilä sanoi 2015 kun 30.000 ihmistä lappas sisään, että Suomi odottaa EU tason ratkaisua ongelmaan.

6 vuotta on mennyt ja EU ei ole saanut aikaan minkäänlaista ratkaisua ja mitä uutisia näin kyselytunnilta, niin nykyinen hallitus on aivan yhtä vähän huolissaan asiasta, kun oli edellinenkin hallitus.

 

EU on aivan sekaisin, rikkoo itse kokoajan keskeisiä sopimuksiaan, pyrkii korjaamaan kaikki ongelmat velkarahalla, jonka nettomaksajat, eli me lopulta maksetaan.

On ajanut itsensä huonolla ilmasto/energiapolitiikallaan Venäjän pihteihin ja myös olemme idän pihdeissä pakolaispolitiikan takia.

Pohjois-Irlannin kiistan takia vielä lisää ongelmia tulossa.

Uutisissa esitetään mielikuvaa, että EU yrittäisi kaikkensa, mutta Briteille ei kelpaa, mikään, mutta todellisuudessa EU ei ole tehnyt kaikkea.

Tilanne Pohjois-Irlannissa on ongelmallinen 

 

Ja niin on myös Venäjän kanssa, kun pitäisi pitää joistain sopimuksista vielä kiinni, mut Venäjällä on kuitenkin hertta ässä oikeassa hihassa ja

pata ässä vasemmassa.

Ratkaisua on vaikea hakea, kun pakolais ja ilmastoasiat jakaa kansaa niin kovasti.

Miksi tässä nyt näin on käynyt?

No jos vertaa EU liittovaltion rakentamista vaikka talon rakentamiseen,

 

Mitä siitä tulee, kun pyrit tekemään vaikka eristämisen päivässä, jos siihen hyvin tehden aikaa menisi viikko? Varmasti vuotaa jostain.

Hosumalla ei tule hyvää.

Jos jostain vuotaa, niin se johtaa kosteusvaurioon ja sitä kautta sisäilman laadun  heikentymiseen, joka voi johtaa mittaviin terveysongelmiin.

Nykyajan talot, kun rakennetaan, tai pyritään rakentamaan ilmatiiviiksi, niin ilmaa saa tulla vain niille rakennettuja kanavia pitkin, eikä läpi seinien, tai katon, sillä muuten tulee kosteusvaurio.

Ihan samoin on EU:ssa. Virtausta voi tulla vain sisään niille varattuja kanavia pitkin, muuten ollaan ongelmissa.

Jos ongelmia koittaa piilottaa vaikka tapetoimalla kastunut seinä sadan euron seteleillä, niin lopulta se tulee kalliimaksi kun tarvii rakentaa koko seinä uudelleen.

Talon rakentamisessa kannattaa otta myös energiaratkaisut huomioon.

Omalla takalla tai puukattilalla kämppä lämpiää, mutta jos ostaa kaukolämpöä naapurista, niin pitää muistaa naapurisopu.

Musta tuntuu, että naapurisopu ei ole ihan niitä EU:n vahvimpia osa-alueita ja se tulee lopulta olemaan suuri syy, joka voi lopulta jopa hajottaa EU:n, jos euro/velkakriisi sitä ei ensin tee.

Tai sitten eu hajoaa lopulta hybridimäisesti talouden, naapurisuhteiden ja sisäisten ongelmien ratkomiseen.

 

Päätin juuri, että kirjoitan eu:n tästä lähtien pienillä kirjaimilla, sillä juuri nyt suuri ja mahtava eurostoliitto vaikuttaa aika pieneltä.

 

 

 

+12
TeroTeukkaAhtola
Sitoutumaton Forssa

Biljardia harrastava putkimiesyrittäjä ja kunnanvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu