Onko Suomella harhainen kuva EU:sta?

EU myytiin meille kauppaliittona, missä kaikilla on vapaus osallistua tai olla osallistumatta päätöksiin, mitä EU päättäjät pienissä piireissään kullonkin keksivät.

Ja optiona yhteinen valuutta joskus jos halutaan. No tämä olikin valetta, kuten tiedämme. Kun tuli aika tehdä tämä ”oma” päätös eurosta, niin kävi ilmi, että se olikin jo sovittu lupauksista poiketen jo perussopimuksessa. Vapaaehtoista eurosta olisi tullut vain Ruotsin kaltaisella poikkeussopimuksella.

Ihmiset ja tavarat ja rahat on nyt liikkuneet vapaasti, eli siinä mielessä on mennyt niinkun pitikin.

Moni vaan ei tunnu muistavan, että tavarat liikkuivat jo ennen EU:takin, koska kuuluimme ETA:an ja ihmisetkin liikkuivat, kun kuuluimme Schengen alueeseen.

Opiskelukin onnistui EU alueella Erasmuksen kautta.

Se mitä EU toi lisää, oli maataloustuotteiden liittyminen myös vapaakauppaan, eli Suomeksi sanottuna maataloutemme, eli omavaraisuutemme alasajo.

Luvattiin maataloustukia kompensoimaan ja siitä lähtien, kun oli nimi paperissa, niin EU niitä tukia onkin sitten pyrkinyt karsimaan ja sellainen pikku seikka tapaa unohtua, että yleensä jokaista saatua tukieuroa kohtaan olemme ensin maksaneet jäsenmaksuina ja menetettyinä tullimaksuina 1-2 euroa, koska olemme nettomaksajia.

 

Jos mietitään suoraa rahallista hintaa  EU:lle, niin jäsenmaksujen lisäksi toki on tullut nämä pankkien pelastamiset ja elpymisvälineet ym.

Toki niitä olisi jouduttu maksamaan luultavasti vaikka olisimme pysyneet EU:n ulkopuolella, mutta yksi asia eroaisi.

Me voisimme päättää vielä itse omista asioistamme, toisin kuin nyt.

Kuten elpymisväline”keskustelussa” näimme, niin loppupelissä EU:lta tulee uhkaus, mikäli vihjaammekin, että emme suostu maksamaan muiden velkoja, kuten alunperin sopimusten mukaankin piti olla.

Meille sanotaan taas, että tämä on sellainen kysymys, että halutaanko olla EU:ssa vai ei.

Luodaan mielikuva kansalle, että jos et nyt suostu maksamaan, niin Suomi on huomenna Venäjän vallan alla ja 1800 luku alkaa uudestaan.

Se on mediaterrorismia. Ohjataan kansaa pelolla.

 

On vaikea heittää mitään ”parempaa” vaihtoehtoa EU:n tilalle, ainakaan niin, että joksikin aikaa ei tulisi jotain ongelmia.

 

Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että Suomi on itse hyväksynyt kaikki nämä alkuperäisten sopimusten vastaiset muutokset.

Suomi on itse suostunut tukemaan pankkeja ja elpymisvälineen jne.

Miksi?

Siksi, että täällä on harhainen kuva EU:sta.

Sen harhaisen kuvan ovat luoneet monet edelliset hallituksemme yhdessä median kanssa.

Jos sanot, että on hyviä asioita ja tavoitteita EU:ssa, mutta kyseenalaistat lisääntyvän laittoman tulojen siirron jäsenmaiden välillä, niin olet pölhöpopulisti,  joka halajaa Putten kainaloon.

Suomella on jostain syystä suorastaan fanaattinen suhde EU:hun. Pyrkimys olla aina se ensimmäinen ja suurin kärsijä ja koekaniini ja kokoaan suurempi maksaja silloin kun rahaa pyydetään duunareidemme taskuista etelään vietäväksi.

Tai nimiämme takauspapereihin.

Minkäänlaisia poikkisanoja tai pienintäkään kritiikkiä ei sallita ja ne pyritään aina tukahduttamaan ”populismi” tai ”rasismi” tai jollakin kortilla, millä asiasta siirrytään seuraavaan, ettei tarvitse vastata vaikeisiin yksinkertaisiin kysymyksiin.

Miksi ihmeessä me pyöritämme täällä Suomessa näin kallista hallintoa, jos sillä ei ole minkäänlaista omaa tahtoa puolustaa omia etujamme?

Tytti Tuppuraismaiset EU ensin ihmiset näkevät, että EU:n etu on meidän etu ja uskovat ilmeisen vahvasti omaan aatteeseensa sen suhteen.

Nyt kun taas kyhätään uutta pakettia, millä halutaan antaa EU:lle vapaat kädet ottaa meidän työllä ansaitusta palkasta siivu ja viedä se Etelä-Eurooppaan ”köyhemmille” niin kysyisin, että kuinka pitkälle tässä pitää vielä mennä?

Ja vaikka meillä täällä Suomessa pysyisi tämä EU:n ensin väki vallassa, niin pitäisi alkaa huolestua siitä, että muualla EU:ssa ei välttämättä katsota samoin.

EU:ssa on myös jäsenmaita, joilla voi olla hitusen enemmän tahtoa puolustaa omia etujaan.

Varsinkin sillä puolella, jotka ovat lahjottuina mukaan meiltä saaduilla jäsenmaiden välisillä tulonsiirroilla, kuten elpyisvälineellä.

Olemme itse olleet mukana rakentamassa melkoista pattitilannetta.

Hyväksymällä tähän asti mukisematta aivan kaiken, mitä EU on kehdannut pyytää liittovaltiohaaveensa toteuttamiseksi olemme pikkuhiljaa sallineet tämän edessä siintävän umpikujan syntymisen.

Meillä on tällä vuosikymmenellä vastassa tilanne, että joko me maksamme, tai EU hajoaa, sillä jos lopetamme nettosaajamaiden rahoittamisen, niin ne lähtevät.

Vielä olisi vaihtoehto jäljellä. EU voisi ottaa vielä takapakkia hallitusti ja hidastaa vauhtia liittovaltiokehityksessä ja sallia eritahtinen integroituminen.

Suurin ongelma on se, että kun olemme kaiken hyväksyneet mukisematta, niin meillä on valtavia yhteisiä ja omia velkavuoria, joille pitäisi keksiä nollauskeino.

Voisihan  Euroopan keskuspankki ostaa kaikki velat pois ja vetää töpselin seinästä, mutta mitenkähän suopeasti Usa, Kiina ja Venäjä tai Britannia esimerkiksi sitä katsoisi?

 

Minä ja moni muu olemme tähän asti uskoneet, että perussopimuksessa on prosenttiluvut velkarajoista.

Timo Heinonen, Kokoomuksen kansanedustajakin näin kirjoitti omassa plogissaan.

Onkohan meillä täällä Suomessa edes minkäänlaista käryä, että mitä on aikanaan sovittu vai onko meillä vain mielikuva, joka on muodostunut kun joku on Suomentanut ja tiivistänyt sopimuksista ”pääkohtia”

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008369578.html

 

Jussi Kärki kirjoittaa pääkirjoituksessaan seuraavaa:

Kylmä ja pimeä Suomi ei voi maksaa Etelä-Euroopan energialaskuja – Jäitä hattuun energiakriisin keskellä

 

Jussi on tässä aivan oikealla asialla mielipiteessään, mutta ikävä kyllä tässä ei ole nyt kyse siitä, että meillä olisi ikäänkuin jonkinlainen vaihtoehto.

Uskooko joku, että mikään muu puolue, kun KD tai PS tulisi äänestämään suurta ja mahtavaa EUrostoliittoa vastaan, kun mediaterroristit tuovat taas kohta kaksi vaihtoehtoa pöydälle.

Joko itket ja maksat Eurostoliitolle, tai sinut hukka perii.

Onneksi toivoa ei ole menetetty. Meidän toivo on EU:n muut maat ja lähinnä nuuka nelikko. Ehkä niistä löytyisi edes hitusen selkärankaa nousta edustamaan kansalaistensa ääntä.

 

Orpo penää Marinilta kantaa vakaussääntöön. Kiinnostaisi tietää myös  mikä on Kokoomuksen kanta? Onko se edelleen, se, että ihan mitä tahansa EU keksii?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008361375.html

+10
TeroTeukkaAhtola
Sitoutumaton Forssa

Biljardia harrastava putkimiesyrittäjä ja kunnanvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu