Orpo: Kokoomus ei pakita ilmastotavoitteessa. EVA: Kokoomuksen kannattajien enemmistö laittaisi ilmastoasiat tauolle. Ristiriita?

Vaalien kannalta tässä on mielenkiintoista se, että oikeistopuolueista taitaa vain Perussuomalaisilla päättäjät ja kenttä olla samoilla linjoilla.

Evan kyselyn mukaan

esimerkiksi Kokoomuksessakin kentän niukka enemmistö näkee, että ilmastoon promille tasolla vaikuttava (jos laainkaan vaikuttaa) miljardeja maksava HN 2035 tavoite pitäisi suhteuttaa maailman tämän hetkiseen tilanteeseen.

Orpo on kuitenkin naulannut kantansa sanoessaan, että Kokoomus ei pakita ilmastotavoitteessa.

(vähän sama kun Marin naulasi ettei ps yhteistyötä)

Demarit luultavasti voi toimia avoimesti ja linja kentän ja pienen pienen päätöksiä tekevän joukon kanssa on yhtenevä, kuten Persuilla, mutta Mitä isommaksi vaaliteemaksi tuo HN2035 ja ilmasto asiat yleensä nousee, sen hankalampi tilanne on Kokoomukselle ja toisaalta aina parempi Persuille.

Keskusta tunnetusti joustanee siihen suuntaan mihin hallituskompassin neula näyttää loppumetreillä.

En ihmettelisi vaikka Kokoomus valahtaisi vielä kolmanneksi Demarienkin taakse huhtikuun vaaleihin mennessä.

En sitä missään nimessä toivo, mutta noin polarisoitunutta kenttää voi olla vaikea palvella ja kyseessä on asia, mikä on nostettu sekä talouden moottoriksi ja pakolliseksi ettei jäätiköt sula ihan justiinsa taas jokusen vuoden päästä.

 

 

TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu