Päättyikö päästöoikeuksien kompensaatio??

”Sähkön hinnannousun korvaava päästökauppakompensaatio etenee useissa EU-maissa. Sen säilyttäminen myös Suomessa on tärkeää tasapuolisen kilpailuaseman ja ympäristön kannalta. ” 

 

”Kompensaatiotuki(tukijärjestelmä on päättynyt 31.12.2021)”

Niinhän tuossa toisessa linkissä lukee, mutta tuliko tilalle jotain, vai onko tuon ensimmäisen linkin kuvaillut riskit nyt ikäänkuin realisoitunut?

 

”Uusi päästökauppadirektiivi vuosille 2021–2030 leikkaa päästöoikeuksien määrää merkittävästi ja päästökauppa-ammattilaiset arvioivat, että päästöoikeuden hinta nousee noin 30 euroon hiilidioksiditonnia kohden. Kun päästöoikeuden hinta yhä nousee, kompensaation merkitys korostuu. Mikäli päästökauppakompensaatio lopetettaisiin, tällä olisi kielteisiä vaikutuksia Suomessa kulutettavan teräksen hiilijalanjälkeen, teollisuuden tilauksiin, työpaikkoihin sekä valtion verotuloihin. 

Suomessa sähkön hinnannousun kustannusten kompensaatioon oikeutetut teollisuudenalat työllistävät sekä suoraan että välillisesti noin 900 000 suomalaista. KPMG:n selvityksen mukaan edellä mainitut vientialat muodostavat yli 46 % Suomen bkt:sta. Osuus on EU-maiden korkein ja siksi päästökauppakompensaation merkitys Suomelle on suurempi kuin muille EU-maille.”

 

Se kun ei ihan siihen 30 euroon jääny toi hinta https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/c625e23b-728d-5cff-8024-68c78d2ead78

Nyt en googlella löytänyt et onko se päättynyt tai korvattu jollain vai mikä homma? Osaisiko joku kertoa

 

+1
TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu