”..pöydällä ”isoja asioita”…yhteisvelan lisäksi ainakin eurooppalainen työttömyysturva ja mahdollinen uusi elvytyspaketti”

 

Nyt tuli vakava varoitus Euroopan elvytyksestä – Tätä asiaa pääekonomisti pitää merkittävänä riskinä

”Keskustelu aiheesta jatkuu ensi torstaina alkavassa EU-valtiojohtajien huippukokouksessa, jossa Italian pääministerin Marion Draghin mukaan on pöydällä ”isoja asioita”. Niitä ovat yhteisvelan lisäksi ainakin eurooppalainen työttömyysturva ja mahdollinen uusi elvytyspaketti.”

Onkohan Marinilla ja Tuppuraisella taas sama taktiikka neuvotteluihin, eli huudetaan ennen neuvotteluja, että me ollaan ensisijaisesti tulossa hakemaan kompromissia (tämä on se kohta mihin pitäisi olla joku otsapläts video)

Mutta eihän toista pakettia voi tulla, kun se oli kertaluontoinen?

Väärin.  Marin nimenomaan pelasi jo ekan paketin perusteluissa niin, että jätti oven auki toiselle paketille.

Kertaluontoisuus tarkoitti, että sitä samaa pakettia ei pitäisi pystyä laajentamaan, mutta toinen paketti on eri kerta ja ihan uudet neuvottelut jne.

 

Tuossa olen nähnyt posittivista värettä taloudessa ja kovaa nousua on tekemässä monet yritykset, mutta hieman ainakin itseäni huolettaa se kokonaiskuva taustalla, joka ei ole muuttunut mihinkään koronaa edeltävältä ajalta.

 

Edelleen eurolla on aivan sama kriisitilanne päällä nollakorkoineen ja setelipainot laulaa, mutta velkamäärä on yhä suurempi, joka tuo sen ongelman, että jos inflaation nousu edellyttää elvytyksen lopettamista ja koronnostoa, niin  suuret velat on seuraava ongelma kasvavien korkokolujen kanssa.

Toimittajat voisi  ennakkoon alkaa jo kysellä hallituspuolueilta ja kokoomukselta, että mitä mieltä ovat seuraavasta tukipaketista?

+3
TeroTeukkaAhtola
Forssa

Joka päivä voi oppia jotain uutta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu