Rahaa on mihin tahansa muuhun paitsi terveydenhuoltoon Suomessa?

Tietenkään putkimiehen ei pitäisi kommentoida terveydenhuollon asiaa, mistä mitään ei ymmärrä, mutta kommentoin juuri siksi, koska en ymmärrä.

Kyseessä on muutaman sadan miljoonan kiista?

”– Eihän tässä oikein ole muita vaihtoehtoja. Kun tämän noin 300 miljoonaa euroa suhteuttaa siihen, että sote-menot ovat vuositasolla 20 miljardia euroa.”

Hallitus, jonka pääministeri muutama vuosi sitten sanoi näin:

Esittää nyt pakkolakia: ”Hallitus antoi tiistai-iltana hallitukselle esityksen potilasturvallisuuslaista, jolla hoitajien lakko-oikeutta voidaan rajata. Näin voidaan tehdä, jos katsotaan, että potilaiden henki tai terveys ovat vaarassa lakon takia.”

Hallitus vetoaa potilasturvallisuuteen, mutta eikö potilasturvallisuuteen vaikuta juuri hoitajien riittävä määrä ja työhyvinvointi? Hoitajien riittävään määrään vaikuttaa alan houkuttelevuus ja palkkaus.

Ministerit vaikuttavat  olevan vieraantuneita sellaisesta asiasta, että tavalliset ihmiset käyvät  töissä koska muuten ei voi elää tässä maassa, missä hinnat nousevat kohisten.

Millä tavalla tämä Marinin hallituksen pakkolaki lisää alan houkuttelevuutta? Tai arvostusta?

Siinä kohtaa, kun läheisesi makaa siellä sairaalavuoteessa voimattomana ja istut vieressä itkien ja toivoen, että voisit jakaa tuskan, niin alkaa arvostusta löytymään.

Sairaanhoitajia lähtee Suomesta enemmän kuin tulee

Kumpi on potilasturvallisuuden kannalta kokonaisuutta ajatellen tehokkaampaa. Säätää pakkolaki vai maksaa työstä kohtuullinen koulutusta ja vaativuutta vastaava palkka ja osoittaa, että työtä myös arvostetaan?

En voi ymmärtää, että jos kyse on vain noin 300 miljoonasta, millä ongelma ratkeaisi, niin miten tälläinen hässäkkä voi edes syntyä?

 

Isoja rahoja on vaikea hahmottaa, kun itse on tottunut tuijottamaan kymppejä rahapussissa ja miettinyt mitä kinkkua tai juustoa raaskii ostaa, mutta heitän yhden esimerkin.

Ottaen huomioon päästöoikeuksien hinnan tuosta yhä nousseen, niin tuon hoitajien pyytämään korotuksen verran pelkästään päästökaupasta Suomeen saadut tulot ovat nousseet tämän vuoden päätteeksi kutakuinkin tuon muutaman sata miljoonaa minkä hoitajat pyytää.

Tuntuu, että Suomella on varaa lähettää satoja miljoonia mihin tahansa maailmalle ja jos EU pyytää, niin tarjotaan miljardeja apua mihin tahansa humpuukiin.

Nettomaksajana EU:ssa lähetämme siis kaiken aikaa rahaa esimerkiksi Espanjaan missä  hoitajat tienaavat suhteessa paremmin kun täällä.

 

Elpymisväline yhtenä esimerkkinä tämän hallituksen ja pääministerin, joka ei koskaan ole väärässä ja aina vika on jossain muussa saavutuksista.

Nettomaksuosuus Suomelle noin 4 miljardia vai oliko juur sen about 300milliä ylikin.

Rahaa tai paremminkin velkaa tämä supersuosittu Marinin hallitus voi lähettää suomalaiselta veronmaksajalta Italiaan, jotta siellä voidaan tehdä koteihin energiaremontteja mutta hoitajille kotimaassa ei tipu.

Mahtaa se lämmittää Suomessa sairaanhoitajan mieltä ne energiatehokkaat talot Italiassa, samalla kun  tuijottelee sähkölaskua talven tehdessä tuloaan.

Keep on Rockin

 

 

+3
TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu