Rahaministeri Saarikko Ylellä: Suomi tarvitsee reilusti lisää työperäistä maahanmuuttoa

Rahaministeri Saarikko Ylellä: Suomi tarvitsee reilusti lisää työperäistä maahanmuuttoa – “Se ei ole pois suomalaisilta”

”SAARIKON mukaan työperäisen maahanmuuton byrokratiaa tulisi vähentää, mikä onkin yksi hallituksen työllisyystoimien keino. Ministeri peräänkuuluttaa myös muutosta Suomen asenneilmapiiriin.”

Byrokratiaa tosiaan tulisi vähentää. On hölmöä esimerkiksi ajaa ulos  hyvin kotoutuvia ja työllistyviä ihmisiä, jotka ovat oikeasti tullut tekemään töitä ja kotoutumaan, samaan aikaan, kun paapotaan ihmisiä, jotka ovat tullut ainoastaan vastikkeettomien etujen takia lorvimaan, kun ei työt kiinnosta.

 

– Tosiasia on se, että Suomessa ei tälläkään hetkellä maatalous, alkutuotanto, sote-sektori tai vaikkapa pääkaupunkiseudun joukkoliikenne pyörisi ilman muualta tulevaa työvoimaa, Saarikko sanoo.

Tämä on kilpailukykyasia, mihin maahanmuuton sotkeminen on laastarointia.

Eurojäsenyys aiheuttaa omat haasteensa kilpailukyvyn ylläpitämiseen ja mikäli Saarikon mainitsemista aloista pystyttäisiin maksamaan palkkaa, millä tulee Suomessa toimeen, ei olisi ongelmaa löytää työntekijöitä EU alueelta.

 

”VALTIOVARAINMINISTERI kiinnittää huomion myös Suomessa opiskeleviin ulkomaalaisiin ja siihen, löytyykö heille työpaikkoja valmistumisen jälkeen.

– Meidän kannaltamme on oleellista, haluaako ja voiko tällainen henkilö jäädä Suomeen hyödyntämään osaamistaan. Siinä harjoittelupaikat opiskeluaikana ovat avainkysymys, Saarikko sanoo Ylelle.”

 

Saarikko on siis samaan aikaan huolissaan löytyykö ulkomaalaisille töitä ja töille ulkomaalaisia.

Jos on huolisi siitä, että löytyykö jo Suomessa oleville opiskelijoille edes harjoittelupaikkaa, niin on ristiriitaisia Saarikon ajatukset.

 

Maahanmuutto on oma asiansa ja kilpailukyky on oma asiansa.

Ymmärrän yrittäjänä hyvin, että yrityksen kasvua jarruttaa osaajapula. Et voi ottaa lisää tilauksia, jos sulla ei ole niille tekijöitä.

Samaan aikaan on ymmärrettävä, että jos työstä maksettava palkka ei riitä edes kohtuulliseen elämiseen ja varsinkin jos tekemättä mitään saa hienon ilmaisen kämpän ja sossutukea, niin lorviminen voi tuntua helpommalta vaihtoehdolta, kun työnteko.

Eikä siinä tarvitse eritellä suomalaisia ja ulkomaalaisia.

Globalistifederalistit pyrkivät paikkaamaan euron aiheuttaman kilpailukykyongelman haalimalla halpatyövoimaa kolmansista maista.

 

+12
TeroTeukkaAhtola
Forssa

Joka päivä voi oppia jotain uutta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu