Sari Essayah ”Tässä mennään kylvämään seuraavan kriisin siemen”

Essayah aamumaikkarilla

 

”Sosiaalidemokraattien varapuheenjohtaja Matias Mäkysen (sd.) mukaan tilanne on poikkeuksellinen.

– Suomi oli yhtenä vahvimmista vaatimassa selvitystä. Meidän tavoitteemme oli pienentää avustusten määrää…”

 

Sari Essayah ”Vakavinta, että emme ole antaneet EU:hun liittyessämme minkäänlaista lupaa verotusoikeudelle. ”

 

Hallitus yrittää kääntää keskustelun täysin mitättömään seikkaan, eli johonkin tinkaamiseen, millä ei ole tässä kohtaa mitään merkitystä.

Kun neuvotteluihin lähdetään jo hakemaan tappiota, niin mitä muuta voi saada, kun tappion ja vielä kyseenalaisen lakien puitteissa.

Kuten Essayah tuo esiin, niin keskustelu pitäisi käydä siitä, että miten ihmeessä on mahdollista, että toimitaan perustamissopimusta vastaan.

Ja luonnonmmullistustakaportit voi ihan heti jättää pois, sillä kuten Essayah mainitsi, niin tuet ohjataan sen, mukaan, miten talous pyöri, tai pikemminkin ei pyörinyt ennen koronaa.

Lisäisin vielä, että tässä ei nyt kylvetty vain seuraavan yhteisvastuuvelkapaketin siemeniä, vaan myös talouskatastrofin siemenet, sillä oikeat ongelmat jää edelleen hoitamatta.

Oikeat ongelmat on EU:n hitaus ja kankeus, eli tarvitaan liian monen erilaisessa tilanteessa olevan jäsenmaan yhteinen näkemys ennen päätöksiä.  Eli EU munasi liittämällä liikaa erilaisia maita liian nopeasti samoihin kahleisiin, joista nyt kärsii kaikki.

Ratkaisu tietysti vähän pakkia ja uus lähtö.

Toinen ongelma on euro, joka sukeltaa yhä syvempään kriisiin ja elvyttää itsensä hengiltä luoden samalla järkyttävää pörssikuplaa.

Euro ei voi toimia, jos samaan aikaan yksi euromaa tarvitsee elvytystä ja toinen koronnostoa. Tai kuten nyt, että yksi jäsenmaa tarvitsisi vähän elvytystä ja toinen paljon.

EKP:llä ei ole käytössä täsmälääkettä, eli ei voi antaa kuin samaa korkoa, tai elvytystä kaikille yhtä aikaa.

Ratkaisu on niin ikään pakki ja uusi lähtö. Eli puretaan euro ja liitytään sitä mukaa takaisin, kun talouden perustasot ja säännöt ovat samalla viivalla.

 

Mutta kiitokset Sari Essayahille aamuisesta keskustelusta. Onneksi oppositiossa on edes jollain kykyä haastaa hallituksen perussopimuksen ja järjen vastaisia temppuja.

Varsinkin kun kyseessä on sellainen joka vaikuttaa ikuisesti, pitäisi vaatia 2/3 enemmistön tuki eduskunnassa, ennen kun tällaista voi viedä läpi ja sitä ennen tarvitsemme Sarin kaltaisia ihmisiä puollustamaan suomalaisten etuja tällaisia yksittäisten hallitusten hutilointeja vastaan.

 

 

TeroTeukkaAhtola

Lempiaiheita eu:n tulevaisuus, yhteisvaluutta euro, talous, ekp, rahapolitiikka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu