Sarjassa ”opitaan elämään eurossa” hypätään kohta aivan uudelle tasolle.

FIM: Eletään ikuisen nollakoron harhassa..

 

Tuossa FIMiltä hyvä kirjoitus.

Euroalue on kierteessä, missä korot pakkasella ja elvytysrahaa luodaan tyhjästä biljoonia ja taas biljoonia, vuodesta toiseen Euroopan keskuspankin toimesta.

Tämä siis jotta inflaatio pysyisi hengissä, eli ei tulisi hintojen laskua, mikä tavalliselle tallaajalle kuullostaisi kivalta, mutta toisi ongelmia esimerkiksi velkaisten omaisuuksien kanssa ja ostopäätösten siirtyessä yhä halpenevan hinnan toivossa.

Mutta jos rokotteet toimii, niin patoutunut kysyntä lähtee liikkeelle, on luvassa hintojen nousua, eli energia, ruoka ja matkailu jne.

Mutta Suomessa on edelleen viennin kannalta kilpailukykyongelma ja kun meillä on yhteisvaluutta euro, eli Saksan markka, niin palkkoja pitäisi saada laskettua alaspäin, jotta vientituotteidemme hinnat laskisivat kilpailijoihimme nähden.

Tulee varmaan aika, jossa joillain palkat nousee ja kaikki hinnat nousee mutta suurimman osan ostovoima laskee.

Euroalueen veturimaissa tarvittaisiin kiristyvää rahapolitiikkaa ja hitaimmassa, mihin Suomikin ainakin finanssikriisin jälkeen kuului, tarvittaisiin kevyempää rahapolitiikka.

Tämä nähtiin viimeksi siinä, kun vasta EKP:n aloitettua raju elvytys 2015 ja euro devalvoitui vuodessa noin 20% niin Suomi pääsi Suomi pääsi hetkeksi kasvuvauhtiin viime vuosikymmenen lopulla.

Pitäisikö palkkamme olla 10% vai 20% pienemmät, että pärjäisimme eurossa.

Tai verotus vastaavasti kevyempi, mutta sitäkään ei voi laskea kuin velalla ja näillä velkamärillä se ei houkuttele, sillä patoutuneen kysynnän purkautuminen voi johtaa korkojen nousuun.

Suomen pitää mennä metsään, sillä siellä on meidän tulevaisuus.

Ilmastohypeen ratkaisut Suomelle löytyisi luontaisesti metsistämme, mutta kun EU ei ymmärrä koko metsäalaa ja ilmastohype uhkaa siirtää koko alan EU:n ohjaukseen, elämme kriittisiä aikoja.

Euro vei kilpailukyvyn ja EU uhkaa tappaa metsätalouden.

 

 

 

 

TeroTeukkaAhtola
Forssa

Lempiaiheita eu:n tulevaisuus, yhteisvaluutta euro, talous, ekp, rahapolitiikka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu