Saudit alkavat käydä öljykauppaa Kiinan valuutassa. Miten käy dollarin, euron?

”XI JINPING toivoi perjantaina pitämässään puheessa arabimaiden johtajille, että he jatkossa hyväksyisivät Kiinan valuutassa yuanissa tehdyt maksut öljykaupoissa. Dollarista luopuminen olisi Yhdysvaltain valta-asemaa koetteleva järistys maailmankaupassa.”

En ihan tarkalleen tiedä, mutta käsittääkseni Kiinan valuutta on sidottu jollain lailla taas kultaan.

Oli tai ei, niin tällä uutisella voi olla katastrofaalinen vaikutus länsimaille.

Tähän asti päävaluutta on ollut dollari kansainvälisessä kaupassa ja muita valuuttoja, kuten euroa on peilattu juuri dollariin.

Kun Saudit käänsivät selkänsä usalle ja dollarille, se ei voi olla vaikuttamatta länteen.

Tiedämme faktan, että dollari ja euro ovat valuuttoja, jotka perustuvat uskoon, että talous kasvaa aina.

Talouden kasvu on yhtäkuin rahan määrän kasvu, joka on yhtäkuin velan määrän kasvu, koska käytännössä kaikki eurot ja dollarit ovat jonkun velkaa jollekin.

Joskus on hieman huvittavaa, kun kannetaan niin suurta huolta velkaantumisesta, vaikka velka on tässä nykyisessä tyhjästä luotuun rahaan perustuvassa järjestelmässä peruselinehto.

Samaan aikaan, kun länsimaissa käydään äärimmäisen vaarallista leikkiä kikkailemalla tyhjästä luodun rahan määrällä, jotta inflaatio saataisiin kuriin, niin puoli maailmaa kääntää selkänsä, kun on menettänyt uskonsa länsimaiden kykyyn hoitaa taloutta, enkä heitä yhtään ihmettele.

 

Uskontoon perustuvan rahan, kuten euron arvon hallitseminen on niin tärkeä asia, että esimerkiksi nyt pyritään tarkoituksella saada aikaan konkursseja ja talouden taantumaa koron nostoilla, jotta saataisiin valuutan arvon kehitys hallintaan.

 

Saatan huolehtia turhaan, mutta tämä Kiinan visiitti Saudeissa oli käänteen tekevä vierailu länsimaille ja luulen, että jo ensi vuonna tulee nykyinen maailmamme mihin olemme tottuneet muuttumaan ja paljon.

Euroopassa muutama maa ovat viisaasti säilyttäneet omat valuuttansa ja pysynyt erossa katastrofaalisen huonosta eurosta ja Britit ovat vielä paremmassa suojassa, kun pääsivät irti Eu:n yhteisvelkahelvetistä juuri ennen kun paska alkoi osua tuulettimeen.

EU ja Suomi elivät illuusiossa, että Venäjä ystävällisesti antaa meille edullista fossiilista energiaa niin kauan, kun sitä tarvitsemme.

Donald Trump ja Jussi Halla-Aho mm. koittivat tästä viisaasti varoittaa, mutta kukas populisteja kuuntelis.

Kun olemme perustaneet energiapolitiikkamme uskoon ja romuttanut oman fossiilisen energian tuotannon, ennen kun uusiutuva korvaava on valmis, meidät on käytännössä nyt yllätetty housut nilkoissa.

Toki voi syytellä pandemiaa tai sotaa, mutta fakta on, että kyseessä on virheelliset poliittiset valinnat muutaman vuosikymmenen ajalta, jotka on käytännössä antanut Venäjälle ladatun aseen käteen.

Eli se oli virhe numero kaksi.

Ensimmäinen virhe on ollut siirtyä yhteisvaluuttaan, joka perustuu illuusioon jatkuvasta kasvusta.

Nyt maailmanjärjestys muuttuu niin, että virhe numero 2 antaa idälle mahdollisuuden käyttää virhe numero ykköstä hyväkseen ja sillä tulee olemaan katastrofaaliset seuraukset.

Usan seuraavissa vaaleissa homma polarisoituu yhä enemmän ja EU:ssa talouden ongelmat alkavat näkyä tavalisten ihmisten elämässä ja ihmisten hyväntahtoisuus lahjoittaa rahaa yli rajojen kuten tähän asti tulee muuttumaan ja suurivelkaisten maiden kykyyn hoitaa velkansa, vaikka tehtäis uusia elpymisvälineitä uskoo tuskin kukaan enää.

EU yhtenäisyys on kohta koetuksella.

Vaikka kuinka miettisin, että minkälainen ihme tarvittaisiin estämään tämä ilmiselvä kehitys suunta, niin en keksi sellaista taikatemppua, miten edessä olevilta ikäviltä seurauksilta vältyttäisiin.

Tähän asti ongelmia on korjattu luomalla tyhjästä biljoonia euroja rahaa ja tavallaan samaan tyyliin luomalla elpymisväline eli yhteisvelkapaketti, missä Suomi esimerkiksi maksaaa miljardeja, jotta Italia ei eroasi ihan vielä Eurosta/Eusta.

Tästä seurauksena valuutan eli euron arvo on suistunut jo alimmilleen koskaan ja nyt valuutan arvoa on peilattu USD.

Kiinan visiitti Saudeissa tulee vähentämään USD uskottavuutta päävaluuttana ja se heijastuu myös euron uskottavuuteen, jonka uskottavuus on jo valmiiksi pohja lukemissa.

Rahan määrän lisääminen  10% inflaatio kierteessä on siis poissuljettu vaihtoehto. Eli kaikenlainen elvyttäminen on itsemurha valuuttamme ulkoiselle uskottavuudelle tässä tilanteessa.

Euron edelleen halventuminen toki parantaa euromaista vientiä harjoittavia yrityksiä, mutta niissäkin kärsitään jo valmiiksi osaajapulasta samaan aikaan, kun esimerkiksi Suomessa luodaan yhä enemmän työpaikkoja, jotka ei fyysisesti tuota mitään ja tämä vielä  valtion velkarahalla.

 

Järjestelmä on rikki Euroopassa euron myötä ja kun valuuttamme arvo laskee, omaisuutemme käy yhä edullisemmaksi muiden maiden valuutoille ja olemme kohta kuin ”maansa myyneitä”.

En koskaan ole enempää toivonut olevani väärässä kuin nyt.

 

TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu