”Se oli teurastus” – sotilaat kertovat vastahyökkäyksen kovista tappioista

Etulinjan sotilaan mukaan antautuminen merkitsisi Ukrainan loppua.

”Varmoja tilastoja Ukrainan kärsimistä tappioista ei ole, mutta yhdysvaltalaisarvion mukaan ukrainalaisten tappiot 70 000 kaatunutta ja 130 000 haavoittunutta. Venäjän arvioidaan menettäneen Ukrainassa 120 000 sotilasta. Svd:n haastattelemat sotilaat kuvailevat kokemuksiaan ”teurastukseksi”. Erään yksikön 130 sotilaasta vain 30 palasi hengissä takaisin.”

”Tammi-kesäkuussa Ukrainassa syntyi 96 755 lasta. Se on noin 28 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2021, jolloin maassa syntyi 135 079 lasta.”

 

Venäjän väkiluku on kolminkertainen Ukrainaan nähden.

Vaikka niitä kaatuisi 2 yhtä kohden, näyttäisi kuitenkin siltä, että Ukrainasta loppuu ennen sotilaat kun Venäjältä.

Aika vakiintunut käsitys lienee, että sotaa ei olla lopettamassa pyrkimällä rauhaan, millään kompromissilla, vaan sitä tullaan ylläpitämään pitkään.

Länsimaissa, kuten meillä halu auttaa on pysynyt vahvana ja miljardeja lähetetään sotimiseen. Jenkeissä tulevat pressavaalit varmaan nostaa esiin keskusteluja Ukrainan sodan ylläpitämisen kustannuksista heille.

Itseäni mietityttää, nuo lapset joita syntyy. Niistä  kun suurin osa käytännössä syntyvät rajan molemmin puolin tykinruoaksi, koska tappiot vuositasolla, eli haavoittuneet ja kaatuneet vuositasolla on lähellä syntyvyyttä.

Meillä täällä lännessä halutaan että Ukraina kykenee ajamaan vieraan vallan sotilaat pois omalta maaltaan, joka tietenkin on ymmärrettävää ja tavoiteltavaa.

Mitä sitten, jos Ukraina onnistuisi valloittamaan takaisin tyhjät rauniokylät? Hinnat laskee ja korko tippuu takas nollaan ja alkaa rauha?

Ymmärtääkseni sotiminen ei lopu siihen, vaan sen maantieteellinen sijainti siirtyy ja tappaminen jatkuu.

Vai onko ajatus, että vasta siinä vaiheessa alkaa rauhanneuvottelut maiden välillä?

Ylen satelliittikuvat paljastavat muutoksen Suomen ja Venäjän rajalla: ”Ensimmäinen konkreettinen merkki”

Uutisissa kerrotaan kokoajan, että Venäjältä loppuu ihan kohta paukut ja rahat, mutta jostain syystä siitä ei kuitenkaan näy konkreettisia merkkejä, vaan päin vastoin, Venäjä on vaivihkaa alkanut vahvistaa puolustustaan maamme rajan läheisyyteen.

Siitä tulee toinen kustannus meille jonka tuo sota aiheuttaa, sillä kuten etukäteen on tiedossa ollut Natoon liittyessä, alkaa kilpavarustelu sotakalustolla rajan molemmin puolin ja kai se meidän omasta pussista, eli veroeuroista on maksettava.

Raha ei tällä hetkellä varmaankaan ole ihmisille niin merkityksellinen asia, kun sen Ukrainan tukeen annettavan rahan ajatellaan auttavan hätääkärsiviä ja toki auttaakin, mutta myös ylläpitää sodan jatkumista eli tappamista.

Kannatan toki Ukrainalle annettavaa tukea, mutta mielestäni pitäisi olla jonkinlainen suunnitelma tai ajatus siitä, että miten tuo sota saataisiin loppumaan. Nyt on vain suunniteltu, miten se tulee jatkumaan.

Kun konkursseja alkaa tulla kuin sieniä sateella ja työttömyys lisääntyy, niin voi jonkun verran vaikuttaa haluun antaa rahaa muille, mutta tuskin merkittävästi ja toi työttömyys kun ei koske päättäjiä eduskunnassa, niin ei kirpaise heitä rahahuolet.

Varmaan on myös paljon ajatuksia, että pitäisi tukea enemmän ja niin paljon, että Ukraina saisi siirrettyä sotimisen sinne missä raja oli ennen.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin minkäänlaisia rauhanneuvotteluita ei aloiteta ennen kun Venäjä nöyrtyy pakittamaan. No sitä ei tule tapahtumaan.

Itseäni vain mietittää, että onko niiden raunioiksi pommitettujen alueiden takaisin saanti sen väärti, että kannattaa uhrata lapsensa kuolemaan noiden tyhjien kylien takia?

Epäselvää ei ole siinä, että ei ole mitenkään hyväksyttävää tuo hyökkäys ja se on väärin ja sitä ei olisi pitänyt koskaan tapahtua ja syyllinenkin on selvillä.

On kuitenkin jotenkin vaikea ymmärtää, että ei ole minkäänlaista pyrkimystä rauhaan, vaan on vain hyväksytty, että sodasta tulee pitkä, joka maksaa miljardeja, tuhoten koko maailman talouden ja tappaen miljoonia ihmisiä.

Ukrainan tappioita ei juuri näy medioissa, mutta Venäjän tappiot näkyy.

Voin olla väärässä, mutta se lienee tarkoituksellista, sillä on paljon mukavampi sellainen mielikuva, että Suomen antamat pari miljardia olisi säästänyt ihmishenkiä, eikä päinvastoin.

Tosiasia kuitenkin on, että niin kauan, kun länsi rahoittaa Ukrainan maaperällä käytävää sotaa Venäjää vastaan, länsi myös rahoittaa ihmisten tappamista rajan molemmin puolin.

Itselleni on myös hämärän peitossa, että miten todennäköistä on, että väestöltään kolme kertaa pienempi puolustaja voisi voittaa hyökkääjänsä ja sota siis tietenkin jatkuu joka tapauksessa siihen asti, kun sovitaan rauha. Siksi en ymmärrä, miksi rauhasta ei neuvotella lainkaan, vaan uhrataan vain ihmishenkiä taisteluun siitä, että missä kohti tappaminen maantieteellisesti tapahtuu.

 

 

 

 

 

TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu