Suomen pitää olla edelläkävijä ilmaston muutoksen torjunnassa?

Tätä kuulee aika usein. Viimeksi tällä viikolla a-talkissa Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon suusta.

Tästä itselle tulee mieleen, että sama ralli jatkunee myös seuraavalla hallituskaudella jos hallituskoalitiossa on Kokoomus mukana.

 

Suomen HN 2035 on täysin järjetön hanke. Totaalinen itsemurha. On lapsellista kuvitella, että voimme myydä jotain energiansäästö juttuja koko maailmalle.  Voimme toki käyttää muutaman miljardin vuodessa niiden kehittämiseen ja onnistua kehittämäänkin niitä, mutta tämä HN2035 pitää huolen siitä, että olemme yksi kalleimmista maista tuottaa mitään, niin se tuotanto siirtyy sinne missä on HN2060.

 

Kokoomus oli mukana Sipilän sisäinen devalvaatio yrityksessä eli kikyssä.

Toki yhteisvaluutassa on jollain pidettävä kulut kohillaan. Sipilä meinas, et sairaanhoitajien palkka on se juttu millä vienti alkaa vetää.

 

Kyllä se on tämä verotus ja verorahojen käyttö ja energian kustannukset millä viennin hintakiky mitataan.

 

Meillä pitäis olla sähkö halpaa kun se itse 80% jo tuotetaan, mutta ei ole, koska hinta muodostuu kalleimman mukaan. Eli esimerkiksi Saksan päätös heittäytyä lähes täysin venäläisen kaasun varaan.

Ilmaston kannalta on täysin merkityksetöntä onko Suomi hiilineutraali 2035 vai 3035.

Yhteisellä talousalueella mihin Suomi on halunnut sisään, eli Euroopan talousalue jossa osin viellä on yhteinen valuutta on täysin järjetöntä vapaaehtoisesti haluta kalleimmaksi tuottajaksi, varsinkin kun olemme muita kilpailijoita, eli euromaita perässä jo pelkän sijainnin takia. Täällä pitää lämmittää talvella ja rahti on täältä kallis keskieuroopan markkinoille.

 

Rahapolitiikassa on ollut jo tiedossa pitkään, että tulee umpikuja kun pitäisi elvyttää ja jarruttaa samaan aikaan.

 

Nyt tuo umpikuja on kohdattu ja ainoa onni on se, että olemme samassa umpikujassa muiden euromaiden kanssa. Emme uppoa siis yksin. Mutta uppoamme kyllä kovempaa ja syvemmälle ja pidempään mitä enemmän vedämme hiilineutraalitavoitetta muita Euromaita lähemmäksi.

 

+24
TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu