Suomessa on yli 4 hehtaaria metsää asukasta kohden ja ne imee enemmän hiiltä kun keskiverto suomalaisen päästöt

Jos metsäpinta-ala – metsämaa ja heikommin kasvava kitumaa – jaetaan asukkaiden kesken, eniten metsää asukasta kohti on Lapissa (37,2 hehtaaria/asukas). Pinta-ala per asukas kutistuu etelään päin tultaessa. Koko Suomen mittakaavassa metsää on 4,1 hehtaaria asukasta kohden.

 

Neljällä hehtaarilla hyvität vuoden päästöt

”Metsä nielee hiiltä puiden kasvaessa yhteyttämisen myötä. Yhteyttämisessä kasvit tuottavat hiilidioksidista ja vedestä sokeria sekä happea auringon valon avulla. Samalla hiili varastoituu kasveihin.

Suomalaisen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat 10 tonnia vuodessa. Vastaavasti hehtaari suomalaista metsää sitoo vuodessa keskimäärin tonnin hiiltä, joka on hiilidioksidina hieman yli kolminkertainen määrä, noin 3,7 tonnia. Näin yhden ihmisen vuosittaiset hiilipäästöt sitoutuvat jo muutaman hehtaarin kokoisessa metsään.”

 

Jaa niin, mutta onhan meillä suotkin

Ojittamattomia soita ei lueta mukaan hiilinielulaskelmaan.

”Ojittamattomien soiden sitomaa hiilidioksidia ei huomioida EU:n lulucf-asetuksen mukaisessa hiilinielulaskelmassa, Talouselämäkertoo.”

 

Mutta mehän ollaan EU:ssa juuri niissä pöydissä, missä niitä päätöksiä tehdään?

Suomi varautuu taas puolustamaan talousmetsiä EU:ssa

”Teollisuudessa pelätään, että Suomen metsistä tulisi koko EU:n hiilinielupankki, jolloin Suomen metsien hiilinielut kompensoisivat vaikkapa Saksan autoteollisuuden päästöjä. Nielut eivät olisikaan jäsemaiden omia.”

 

Miljardien puiden istuttaminen ympäri maailman on merkittävin ja helpoin tapa torjua ilmastonmuutosta.

Kun se ilmasto ahdistaa, niin osta taimi

Alk. 0,15 €/ männyn taimi
Alk. 0,23 €/ kuusen taimi
Alk. 0,30 €/ koivun taimi

 

Laitoin huvikseni muutamia linkkejä tuohon mitä on tullut vastaan.

 

Tosiasiahan on, että päästöjen ei tarvitse laskea yhtään, jos hiilinielut kasvaa, kuten esimerkiksi meidän metsämme kasvavat enemmän, kun niitä hakataan.

Kasvaa jopa Kiinassa

En tietenkään tarkoita, että päästöjä ei tarvitsisi vähentää. Vaikka ei miettisi koko ilmastoa, niin on aina parempi, mitä pienemmällä energialla voi liikkua ja saada lämmintä vettä ja varsinkin Suomessa lämmintä kämppään.

Rakennetaan puusta ja nautitaan luonnonmetsistä. Molempiin riittää, kunhan EU pysyy omalla tontillaan ja jättää metsämme rauhaan. 

 

 

 

+8
TeroTeukkaAhtola
Forssa

Joka päivä voi oppia jotain uutta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu