Vanhanen: 10 miljardia velkaa mustaan surmaan

https://demokraatti.fi/mt-matti-vanhanen-panostaisi-10-miljardia-10-vuodeksi-tutkimukseen-ja-tuotekehitykseen-velkarahalla/

”Tavoite on saada yritykset tuotekehityksen avulla investoimaan vahvasti vihreään siirtymään. Näin saataisiin Suomen talous selvästi nykyistä kovempaan kasvuun.”

Olisi mielenkiintoista nähdä myös, että miten näissä laskelmissa on huomioitu se, että mistä siirrytään?

Eli jos siirrytään öljypoltinhuoltajan/asentajan/myyjän tehtävistä ja säiliöautonkuljettajan ja nuohoojan ja lämmityskattilan valmistan tehtävistä esimerkiksi kiinalaisen lämpöpumpun asentajiksi/myyjiksi, niin mistä se kasvu loppupelissä tulee?

Vihreän siirtymän idea nimen omaan on pyrkiä saamaan sama aikaan vähemällä.

Aurinkopaneeleilla pyritään korvaamaan sähköntuotantoa ja siirtoa.

Lämpöpumpuilla korvaamaan lämmitysenergian tuotantoa.

Sähköautoilla korvaamaan polttoaineen myyntiä ja jakelua.

 

Jos siirrytään tai korvataan jotain, niin mistä siinä se kasvu tulee?

Ymmärtäisin jos olisi kyse mustasta siirtymästä, että perusteltaisiin tulevaa  kasvua, sillä että vaihdetaan kiinalainen lämpöpumppu ja aurinkopaneeli kotimaiseen öljylämmityskattilaan ja työllistetään näin sitten asentajien lisäksi nuohoojia ja muurareita autonkuljettajia ja koko öljyalaa.

 

Toki jos ajatellaan, että voisimme tuottaa vientiin jotain vihreän siirtymän tuotteita, niin asia olisi toinen, mutta Vanhanen ei ole millään lailla huolissaan vientikilpailukyvystämme, niin tuskin on mitään uutta Nokiaa näköpiirissä. Ja sitä ei tule myös millään uusilla sisäisillä devalvaatioilla (kiky) vaan päin vastoin, jos patoutunut kysyntä lähtee tulille taas Saksan vetäminä, niin euron arvo ja korot karkaa jälleen vieläkin kauemmaksi siitä tasosta, mitä Suomen talous vaatisi ja nähdään heti perään toinen menetetty vuosikymmen.

Jos tuon 10 miljardin velan laittaisi vaikka verokevennykseen, voisi jotain kasvua tullakin.

Kun puhutaan vihreän siirtymän tuomasta kasvusta, niin olisi mukava kuulla myös perustelut, että mistä se kasvu siihen tulee?

 

 

 

+7
TeroTeukkaAhtola
Sitoutumaton Forssa
Ehdolla kuntavaaleissa

Joka päivä voi oppia jotain uutta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu