Vihersiirtymä on miljardibisnes, sinä olet maksaja.

EUroalueella inflaatio aiheuttaa lomautuksia, irtisanomisia ja konkursseja.

Inflaatio lähti raketin lailla nousukiitoon, kun päästökaupan sääntöjä rukattiin 2018-2019 aiheuttaen energian hinnan jyrkkään nousuun.

Saksassa Vihreät kun  vielä oli päättänyt Fukusiman jälkeen sammuttaa ydinvoimalansa ja hakeutua riippuvaiseksi Venäjän kaasusta, niin kaasuhanojen sulkeminen kruunasi koko rahojen siirtymän kuluttajilta energian tuottajille.

Suomessa juhlitaan tänään 14 vuotta rakennetun Olkiluoto kolmosen 1600 megawatin käyttöönottoa, niin sattumalta juuri tänään Saksa sammuttaa 3 viimeisintä ydinvoimalaansa, jotka kukin ovat teholtaan noin 1400 megawattia, niin tiedä sitten, miten paljon tuo Olkiluoto 3 auttaa sähkölaskussa ensi talvena näillä yhteisillä sähkömarkkinoilla.

Saksa onkin joutunut lisäämään kivihiilen polttoa 8000 megawatin edestä paikatakseen vajetta, kun on sulkenut ydinvoimalansa.

”Koneen hallituksen puheenjohtajan Antti Herlinin mukaan Suomen kannattaa pitää kiinni lupaamistaan ilmastotavoitteista, koska maailma muuttuu joka tapauksessa.”

”Ne rahat, jotka siihen on tarkoitus sijoittaa, ovat jo olemassa. Ja se ei ole valtion rahaa vaan tulevaisuuteen uskovien sijoittajien rahaa.”

Jos ne rahat kerran on tulossa sijoittajilta, niin miksi meidän täytyy olla kunnianhimoisin hiilineutraalitavoitteessa?

Sijoittajien rahaa on tulossa osittain juuri kunninianhimoisen tavoitteiden takia. Ei ole tosin mitään laskelmaa, että mikä osa Suomeen suunnitelluista hankkeista on mahdollisesti tulossa juurin HN2035 takia ja jäisi tulematta, jos tavoite olisi vaikka HN 2050 kuten muualla EU maissa yleisesti.

TÄLLÄ HETKELLÄ vihreän talouden investointisuunnitelmia vyöryy Suomeen.”

Huom. Suunnitelmien. Globaaleilla markkinoilla toimivat sijoittajat uskoakseni suunnittelee hankkeitaan globaalisti ja tekee lopullisen päätöksen sitten sen mukaan, missä maassa saa parhaan tuoton sijoittamalleen pääomalle.

Nämä samat suunnitelmat mistä nyt puhutaan tulevan Suomeen on varmasti suunnitelmissa myös muihin maihin ja päätös tulee sitten työvoiman hinnan ja saatavuuden, verotuksen ja veronmaksajilta saaman tulonsiirron määrän mukaan.

Oleellista on myös uskottavuus ja luottamus tulevaisuuteen.

”Se nimenomaan heikentäisi sitä uskottavuutta. Ei siitä koko maailman tilanne välttämättä hirveästi muuttuisi, mutta Suomen tilanne muuttuisi selvästi heikommaksi.”

”Päättäjien epäröinti saa myös sijoittajat epäröimään. Elinkeinoelämän keskusliitolta kerrotaan HS:lle, että pelkkä polttoaineen sekoitevelvoitteen lievennys sai osan vetyinvestointien kaavailijoista ottamaan yhteyttä ja kysymään, mitä Suomen politiikassa oikein tapahtuu.”

Asia on varmasti juuri näin. Sijoittajalla esimerkiksi vetyhankkeisiin pitää olla varmuus, että Suomessa veronmaksajat ja kuluttajat suostuvat fossiilisen energian nostettavan lisäveroilla niin korkeaksi, että nämä muuten kannattamattomat sijoitushankkeet muuttuvat kannattaviksi näille globaaleille sijoittajille.

Maksajia kuitenkin olemme me, jotka tankkaamme ja ostamme ruokaa.

”Sähköistymistä saattaa vauhdittaa myös se, jos näillä näkymin vuonna 2027 voimaan tuleva EU:n liikenteen päästökauppa nostaa entisestään polttoaineiden hintoja.”

Vihreäsiirtymä on valtava bisnes ja se tuottaa merkkittäviä voittoja globaaleille kasvottomille sijoitusryppäille, mutta aivan 100% varmuudella ne voitot tulevat sinun lompakostasi, koska vihreänsiirtymän nimissä nykyinen energiantuotanto on tehty niin kalliiksi, että kannattamattomasta on saatu kannattavaa bisnestä.

Fossiilittoman ja uusiutuvan energiantuotannon kehitys on kyllä viisasta tietenkin ja lopulta se tulee myös laskemaan sitä energian hintaa. Onko se sitten 2030 vai 2040 luvulla?

Kukaan ei tiedä ja suuresti ihmettelen, että mistä Suomen valtio ja EU verottaa sitten 2040 luvulla, kun kaikki toimii lähes ilmaiseksi lehmän pierulla ja puoli-ilmaiset sähköautot suhisevat pyhällä hengellä menemään?

Samaan aikaan kun pitäisi maksaa näitä vihreän siirtymän aiheuttamia milajardivelkoja nykyhetkessä.

Kymmenen vuoden päästä kun on hallitusneuvottelut, niin niissä pohditaan, että lakkautetaanko poliisi, palokunta, koulut vai sairaalat, koska liikenteen polttoaineverosta vuosittain valtiolle on kadonnut 4 miljardia ja lainojen korkokulut ovat kasvaneet muutaman miljardin. Plus tietenkin öljylämmityksen jne. verot.

Lisäksi fakta on kuitenkin, että elämme joka tapauksessa aikaa kohti seuraavaa jääkautta.

”Viimeisin jääkausi päättyi 12 000 vuotta sitten. Elämme nyt jääkausien välistä leudompaa aikaa, jonka olisi oikestaan pitänyt jo päättyä.”

Mitähän sitten tehtäisiin, jos tutkijat sanoisivatkin, että itseasiassa se onkin muuten niin päin, että hiilidioksin määrän kasvu ilmakehässä johtuukin maapallon lämpenemisestä, eikä päinvastoin.

En siis väitä näin, kun en ole tutkija, mutta ihan vaan hypoteettisesti ajateltuna.

Kuitenkin kun NASA esitti tutkitun faktan, että Suomi on jo hiilineutraali, niin se ei millään lailla vaikuttanut mihinkään suunnitelmiin, tai antanut aihetta mietintöön, että olisko aihetta tarkastella niitä mittareilla, minkä perusteella EU:ssa tehdään pakkotoimia, joiden maksajina olemme me veronmaksajat.

Poliittisilla päätöksillä kun säädetään erilaisia mittaustapoja, että mikä on hiilinielua missäkin määrin ja mikä ei, niin vaikutus meille on miljardeja ja ruokakoriemme hintaan kymmeniä prosentteja.

Ja kaikki on kiinni siis tässä koko touhussa muutamasta vuodesta, että onko Suomi, jonka päästöillä ei ole mitään vaikutusta ilmastoon, (korjaan, ai niin on sen verran, että Suomi on NAsan tutkijoiden mukaan hiilinielu)

jonkin EU:n poliittisesti lobbareiden vaatimusten mukaan säädetyn mittarin mukaan hiilineutraali 2035 vai 2050.

 

Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä ja tulee johtamaan mittaviin ongelmiin, kun tämä vedätys alkaa hahmottua kansalle.

 

TeroTeukkaAhtola
Perussuomalaiset Forssa

Snookeria harrastava yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu