Viilentääkö velka ilmaston?

YLE:

1. IPCC:n raportti on maailman ”ilmastoraamattu”

Ilmatieteenlaitos:

”IPCC on tähän mennessä julkaissut viisi laajaa arviointiraporttia. Kuudes raportti julkaistaan vuosina 2021–2022.”

Näin suunnilleen toimii IPCC:

Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) on poliittisen päätöksenteon tueksi vuonna 1988 perustettu ilmastotieteen johtavista asiantuntijoista koottu elin, jonka tehtävänä on koota ja arvioida ihmisen aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä ja sen vaikutuksia koskevaa tieteellistä tietämystä.[1] IPCC:n kokonaisvaltaiset arviointiraportit ovat merkittävässä roolissa kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa [2].

Viik0nloppuna alkaa Glasgow, pariviikkoinen ilmastokokous

Suurissa ilmastokokouksissa luetaan tuota raamattua, eli IPCC raporttia ja todetaan, että näin on juu ja jottain pitäis tehdä.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että on hyvin vaikea ihan 100% uskoa tuota raporttia kolmesta syystä.

Ensinnäkin arvelen, että  suurin osa IPCC:n raporttien laatijoista, eli muokkaajista ovat fanaattisen yksisilmäisiä aatteessaan ja toisaalta, kun tiedämme, että kaikessa asiassa raha ratkaisee, niin:

En voi olla huomioimatta sitä, että kaikki nämä sadat tuhannet ihmiset, vaiko miljoonat, jotka tekevät työtä ja saavat rahaa työstään tuodessaan esiin mitä tahansa ilmastoideologiaan sopivaa sisältöä, ymmärtävät rahahanojen katkeavan sillä sekuntilla, kun asettuu poikkiteloin raamattuaan vastaan..

Lisäksi ihmettelen, mihin kolme ensimmäistä raporttia on hukkunut netistä. Tuossa ilmatieteenlaitoksen linkissäkin on vain nämä viimeisimmät linkattu. Menikö nämä 3 ensimmäistä niin päin mäntyä, että ne on piilotettu?

Mutta se ei ollut tän plogin pointti.

Palatakseni otsikkoon kirjoittamaani aiheeseen…

Oletetaan, että raportit ovat 100% faktaa ja siihen oletukseen, että on väistämätöntä toimia.

Mitä ne toimet on?

Raporttien mukaan ilmasto on lämminnyt ihmisten toimien vaikutuksesta ja kiihtyvästi mitä lähemmäksi nykyhetkeä on tultu.

Elpymisvälineen oliko se nyt 750 miljardin velkapaketti sisälsi paljon  ilmastorahaa.

Kyseessä kun on siltäosin velka ja tarkoitettu ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen, niin mietin otsikkoni mukaisesti, että viilentääkö velka ilmaston?

Yhä enemmän ostamalla jotain, saadaan ihmisen aiheuttamia päästöjä pienennettyä?

Vaalikoneissa kysyttiin ennen: ”talous vai ilmasto”, mutta nykyään kerrotaan, että nämä eivät ole keskenään ristiriidassa.

Riippuu vähän kuinka suurella linssillä asiaa katsoo ja mistä kulmasta.

Suomen hallitus käyttää ilmaston muuttamiseen tarkoitettua velkarahaa tukeakseen vaikka aurinkopaneeleja ja jotain vähemmän sähköä tarvitsevia vimpaimia, sekä jotain ihan uutta innovaatiota, joka saattaa olla ilmastoysävällinen kestävästi tai sitten ei.

No täällä kannetaan sitten vanhaa toimivaa tavaraa kaatopaikalle ja tilataan maailman toiselta puolelta uutta tilalle ja kulutetaan sitten vähemmän.

Samaan aikaan sinne toiselle puolelle maailmaa on tarvinnut rakentaa hiilivoimalla toimivia tehtaita valmistamaan näillä meidän velkarahoilla näitä uusia ilmastovimpaimia.

Ja siellä ihmiset ”rikastuvat” ja alkavat  kuluttaa enemmän eli tuottaa enemmän päästöjä.

Tästä lienee tullut tämä sanonta vihreä siirtymä…

Jostain tuli mieleen Leevi an the Leavings yhtyeen biisi, Itkisitkö onnesta

No ehkä elämässä tarvitsee
Joskus selitellä itselleen
Ja eritellä mielessään
Miksi kuviot on pielessään
Kun sitä tuskin edes
Voi aavistaa unissaan
Kuka saa ja kenelle annetaan
Ja miten raukkamaisesti onnen anti täällä jaetaan
Olisi ehkä paikallaan istahtaa alas ja miettiä miten asiat on oikeasti vinksallaan ja meneekö ne nallekarkit tasan lappaamalla  verorahaa sinne sun tänne.
Nyt ilmastoaktivistit, kuten Suomen hallitus huutaa rahaa!! Paljon rahaa, enemmän rahaa ja vieläkin enemmän rahaa, jotta saadaan ilmastonmuutos kääntymään.
Mitä se maksaa ja kuka sen maksaa ja mihin se raha menee ja auttaako se mitään? Paitsi jotain sijoittajaa rikastumaan entisestään.
Voidaanko ilmasto ja talous korjata lisäämällä rahaa, eli velkaa, joka edelleen kiihdyttää talouskasvua EU alueen ulkopuolella?
EU ilmastorahat rahoittavat esimerkiksi Kiinan talouskasvua, joka vaatii kaiken aikaa lisää hiilivoimaa.
Jo vuosia samaa on tehnyt nämä elvytysbiljoonat, millä on vakavissa ongelmissa rypevää euroa pidetty pystyssä.
Jos tahtotila on vähentää päästöjä, niin lääke ei ole rahan lappaaminen välillisesti, tai suoraan EU:n ulkopuolelle, jota on harrastettu muutama vuosikymmen ja yhä harrastetaan.

 

+11
TeroTeukkaAhtola
Sitoutumaton Forssa

Biljardia harrastava putkimiesyrittäjä ja kunnanvaltuutettu Suomen parhaassa ja kauneimmassa kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu