Yritysten kustannustuki on floppi pienyrityksille

PÄÄTÖS

Hakijalle ei myönnetä yritysten määräaikaista kustannustukea ajalta 1.6.2020 – 31.10.2020.

Perustelut Yrityksenne päätoimiala ei ole 1.6.2020 kuulunut valtioneuvoston asetuksella nimettyihin tuen piiriin kuuluviin toimialoihin. Hakemuksella ei ole myöskään esitetty sellaisia laissa tarkoitettuja erityisen painavia COVID19-pandemiaan liittyviä syitä, joiden vuoksi Valtiokonttorin tulisi poiketa edellä mainitusta toimialarajauksesta.

Kustannustukea ei voida siten myöntää. (Laki yritysten määräaikaisesta kustannustuesta (508/2020 ja muut. 963/2020) 2 §, 3 §, Valtioneuvoston asetus yritysten määräaikaisesta kustannustuesta annetun valtioneuvoston asetuksen 2 §:n ja liitteen muuttamisesta (1028/2020))

 

En tiedä mitä  yrityksiä hallitus yrittää tukea. Ei ainakaan semmoisia, jotka yrittävät pelastaa firmansa ajautumasta konkurssiin jättämällä maksamatta palkkoja ym. päivittäisiä maksuja. Ei auta vaikka liikevaihto tippui 60% vertailukauteen. Jos olet tyhjentänyt kassan vastuuttomasti kesä- lokakuun aikana palkkoihin ja muihin juokseviin kuluihin, olet hallituksen mukaan vastuuntuntoinen yrittäjä ja saat tarvittavat tuet.

 

Sama puliveivaus oli ensimmäisessä Business Finland ja TE-toimistojen yritystuissa. Kaikki, jotka osasivat luoda hienon kehittämisstrategian, saivat tuet vaikka eivät niitä toteuttaisikaan. Parempi nimitys tälle tuelle olisi ollut Runoilijan tuki.

 

 


		
Teuvo Ahjokannas

Olen 58v insinööri ja toiminut yrittäjänä vuodesta 2003. Asikkaat katosivat vapusta 2020 koronan takia. Taidan jäädä vapaaherraksi ja antaa nuorempien hoitaa Italian eläkeläisten hyvinvoinnin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu