Kotouttaminen näyttää onnistuneen joidenkin kohdalla

Ajoin polkupyörällä Helsingin Puistolassa erillistä polkupyörätietä. Tapulikaupungintie, jossa autot ajavat, on noin 10-20 m;n päässä pyörätiestä.
Kerrostalon pihalta kurvaa vanha Mersu melkoista vauhtia pyörätielle. Sain hätäjarrutuksella pysäytettyä pyörän. Auto kääntyi pyörätielle ja ajoi koko matkan n. 200-300 m pyörätietä pitkin Puistolan Rautatieaseman läheisyydessä olevan K-kaupan eteen ja parkkeerasi siihen oven eteen. Autosta nousi parikymppinen (juuret koillis-Afrikasta) mies. Menin kysymään kuskilta, eikö olisi vähän varovaisemmin voinut kurvata pihalta ja ajaa autotietä pitkin kaupan parkkipaikalle. Tähän mies totesi, että mitä meinaat asialle tehdä? Olin sen verran tyrmistynyt vastauksesta, että sanoin sanoin soittavani poliisille. Hän sanoi ylimielisesti, että siitä vaan ja lähti kävelemään kauppaan.

Tässä on hyvä esimerkki siitä, että kotouttaminen on onnistunut. Mies tiesi tarkkaan, että poliisi ei ole kiinnostunut siitä, että ulkomaalaistaustainen mies ajelee autolla jalkakäytävälle ja käyttää parkkipaikkana kaupan edessä olevaa puisto aluetta.

+6
Teuvo Ahjokannas

Olen 59v insinööri ja toiminut yrittäjänä vuodesta 2003.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu