Vantaan Funicular

Viljasen märkä uni toteutui eilen valtuuston päättäessä ratikkalinjan hankinnasta Vantaalle äänin 41-26. Nyt on mukava lähteä eläkkeelle ja jättää rapautuva talous tuleville sukupolville. Mediakin hehkuttaa Vantaan päässeen neljän suurimman kaupungin joukkoon ratikallaan. Kritiikkiä hinnasta tai sen yhdensuuntaisesta kiskobussista ei mainita, vaikka matkustajamäärät julkisilla ovat laskussa. Odotetaan tulevaisuuden buumia, että tulevat ”työperäiset” maahanmuuttajat pääsevät kiskobussin läheisyyteen asumaan.

Arvio ratikkahankeen kustannuksista liikkuu 600 milj. korvilla. Ihmettelen jos tämä hanke saadaan maaliin alle 1 mrd. Nyt on helppo nostaa veroastetta Vantaalla kun lähti sote sektori valtion hallintaa. Kukaan ei huomaa kun ujutetaan ratikkarahat veroprosenttiin.

Ihmettelen kokkareiden samaa talous hehkutusta. He olivat taas kerran vaa’an kieli asemassa päättämässä mikä on hyväksi veronmaksajille. Sama ilmiö oli EU:n elvytysvälineellä,  josta tulee takkiin useampi miljardi tuleville veronmaksajille.

Teuvo Ahjokannas
Vantaa

Olen 61v insinööri ja toiminut yksityisyrittäjänä 20-vuotta. Jäin pois työelämästä viime vuonna. Katsotaan tuleeko aika pitkäksi...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu