Ad absurdo
Leninin patsaita poistetaan kaupunkiemme katukuvasta. Ilmeisesti halutaan nähdä Venäjä Neuvostoliiton perillisenä ja samaistaa Ukrainan ja Suomen kohtalot toisiinsa, vaikka rajoillamme ei ole tällä hetkellä mitään huomattavaa sotilaallista toimintaa. Jotakin liikehdintää on toin havaittu Viipurin suunnassa, mutta jos se liittyy Nato -hakemukseemme se on sitten itse aiheuttamamme.
Palatkaamme ajassa taaksepäin vuosiin 1917 – 1921 ja Venäjän sisällissotaan. Valkokaartit olivat monarkistinen liike, jotka taistelivat Venäjän sisällissodassa mm. bolshevikkeja vastaan. Muita vastustajia olivat Ukrainassa mm. Vihreä armeija (nationalistit) ja Musta armeija (anarkistit).
Venäjän valkokaartilaisista ainoastaan Mannerheim Suomessa voitti mutta esim. Judenitsh Pietarin suunnassa ei päässyt tavoitteisiin. Samoin tapahtui valkokaartilaisille muuallakin. Kerrotaan, että Judenitsh oli halukas takaamaan Suomen itsenäisyyden, mikäli maa olisi osallistunut Pietarin valloitukseen. Mannerheim kuitenkin kieltäytyi eikä Judenitshkaan saavuttanut tavoitettaan.
Mitä tästä voidaan päätellä, ei oikeastaan mitään, mutta vaikeassa sotilaallisessa tilanteessa bolshevikkien johtaja Lenin lupasi Suomelle itsenäisyyden, joka toteutuikin. Mannerheim ei kuitenkaan ollut tilanteeseen tyytyväinen, vaan olisi halunnut luoda Suur-Suomen, jota sitten lähdettiin toteuttamaan 1940 -luvulla talvisodan jälkeen.
Maailmansotien välinen aika oli maassamme poliittisesti varsin levotonta ja Neuvostovastaista, joka sitten 1941 johti hyökkäykseen Neuvostoliittoon Saksan rinnalla. Sodan jälkeen elimme rauhanomaista rinnakkaiseloa aina vuoteen 1991, Neuvostoliiton hajoamiseen asti. Monien mielestä kuitenkin pakosta, vaikka aika oli taloudellisen hyvinvoinnin aikaa.
Suomi liittyi EU:hun 1995, josta maamme läntiset voimat iloitsivat.
2000 -luvun alusta lähtien uudet poliittiset sukupolvet saivat innoituksensa EU:sta ja tähän asti käydyt sotamme olivat jotakin kaukaista historiaa, jotka muistuttivat olemassaolostaan vain itsenäisyyspäivänä ja veteraanien olemassaolon kautta, mutta joilla ei ole ollut suurtakaan merkitystä enää nykynuorten maailmankuvalle.
Vuodesta 2014 eteenpäin läntiset voimat aktivoituivat uudestaan Ukrainan kriisin takia. Alettiin nähdä Nato uutena vaihtoehtona ikään kuin EU:n jatkumona. Julkisuudesta asiasta ei juuri puhuttu, ikään kuin salaa mentiin mukaan NATOn kumppanuussopimukseen, jotta oppisimme jotakin uutta. Taisi kuitenkin olla päinvastoin, Nato tarvitsi meitä ja pääsi näin sotilaallisesti lähemmäksi Venäjää.
Kumppanuussopimusta ei kuitenkaan Suomelle riittänyt, vaan keväällä 2022 päätettiin hakea täysjäsenyyttä, riskeistä huolimatta. Sinänsä on varsin selvää, että Venäjä ei maahamme hyökkää, mutta maailmanpoliittinen tilanne voi muuttua, jolloin maastamme tulisi NATOn etuvartio ja maa muuttuisi taistelukentäksi. Nyt juuri Madridissa Nato -juna nytkähti liikkeelle.
Vähän nyt kaipaisi historian tuntemusta, kun blogisti kirjoittelee mitä sattuu. Vaikkapa väite Mannerheimista Venäjän valkokaartilaisena. Eivät suojeluskunnat, joista senaatti teki hallituksen joukot olleet mikään monarkistinen valkokaarti eivätkä mitenkään verrattavissa Judenitsin, Denikikin, Koltsakin jne. joukkoihin. Mainitut valkoiset kenraalit taistelivat bolshevikkejä vastaan, Mannerheimin johtamat Suomen valkoiset ensisijaisesti suomalaisia punaisia vastaan.
Ja ”Lenin lupasi itsenäisyyden” on kuin suoraan 70-luvun hymistelyä siitä, että saamme olla ikuisesti kiitollisia Leninille. Lenin ei meitä suosinut, vaan tunnusti itsenäisyyden taka-ajatuksena sen olevan väliaikainen. Tosin nyt Kremlistä kuuluu sellaisia äänenpainoja, että virhehän tuo oli, ehkä blogistikin eläisi onnellisempana Moskovan hellässä huomassa.
Varsin tarkoitushakuista on unohtaa katsannosta talvisota ja vetää vuodesta 1918 linjat jatkosotaan ja Suur-Suomen luomiseen. Ja yhtä lailla tarkoituksellista on mustamaalata Mannerheim Suur-Suomi-intoilijaksi, mitä hän ei miekantuppipäiväkäskystä huolimatta ollut.
Täyttä roskaa on väite, ettei Natosta olisi puhuttu ja että salaa meitä hivutettiin kohti jäsenyyttä. Vaatii melkoista silmien ja korvien ummistamista, jos ei viimeisen 25-30 vuoden aikana ole havainnut Nato-keskustelua.
Ilmeisesti Nato-hakemuksen liikuttaminen eteenpäin oli suuri pettymys.
Ilmoita asiaton viesti
Oli miten oli, ajatus Mannerheimista, on oletuksellinen. Vaihtoehto toisenlaisena, on tosiaan poikkeusta, ja vähemmän todennäköinen.
Sama koskee vallitsevia käsityksiä.
Yhteistä on tosiaan se tulkinnan valta, ihmisen tapauksessa. Putinia arvosteltu tästä.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän Venäjä ole hyökännyt edes Ukrainaan v. 2022 helmikuussa !
Venäjän presidentti taisi uhata Suomea suorasanaisesti sodanuhkalla eilen, joka on tainnut jäädä kirjoittajalta huomiotta.
Ilmoita asiaton viesti
”Ilmeisesti halutaan nähdä Venäjä Neuvostoliiton perillisenä ja samaistaa Ukrainan ja Suomen kohtalot toisiinsa,…”
Tuo on Putinin ilmoittama oma näkemyksensä ja toki sitä pitää uskoa.
Lenin ei ”luvannut” Suomelle itsenäisyyttä, vaan Suomi julistautui itsenäiseksi. Venäjä tunnusti tuon itsenäisyyden ketun häntä kainalossa ollen jo silloin mobilisoimassa omia Suomessa olleita joukkojaan yhdessä kommunistisen viidennen kolonnan höynäyttämien poliittisten tahojen kanssa Venäjä-mieliseen veriseen vallankumoukseen.
On se hyvä, ettet enää ole lukion rehtori.
Ilmoita asiaton viesti
Minun silmäni kyllä sanovat blogistin esittelyssä ”lukion LEHTORI”.
Pientä tarkkuutta lukemiseen …
Ilmoita asiaton viesti
Juha on sanonut, että nauttii helteestä, mutta olisiko sillä sittenkin jotain vaikutusta…
Ilmoita asiaton viesti
Alkosta saa ostaa ”HELLE”-merkkista valkkaria myös …
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on merkityksellinen kirjain. Ei uskonnonopettajan tarvitsekaan olla uskottava.
Ilmoita asiaton viesti
Läntiset voimat …edustaako Kuu-Karkku sitten itäisiä voimia? Siltä vaikuttaa, kun lukee tätä 70-luvun taistolaisliikkeen innoittamaa ”Lenin-setä asuu Venäjällä”- höperöintiä.
Ilmoita asiaton viesti
Sinänsä mikään ei ole varsin selvää, mitä Venäjä tekee. Täältä käsin ei kenenkään pidä varmana esittää mitään, mita Venäjän johto eli. Putin päättää tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
Otsikon sijamuoto kaipaa korjausta. Latinan prepositio ad edellyttää akkusatiivia (absurdum) eikä datiivia/ablatiivia (absurdo).
Ilmoita asiaton viesti
Ei hme jos lapset tyhmstyy jos rehtoreiden tietotaso on tämä.
Ei osata latinan alkeitakaan, otsikko särähtää jopa latinaa osaamattoman korvaan,
Ei tunneta historiaa eikä ymmärretä mistä on ollut kysymys mm. Suomen käymissä sodissa.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös blogisti ilmoita olevansa ex-lehtori eikä rehtori?
Latinaahan ei osaa nykyisin oikein kukaan, vaikka edes jotakin olisi hyvä osata. Sijamuotovirhe (särähti se minunkin korvaani) on kuitenkin mielestäni sivuseikka muun höpösisällön rinnalla.
Ilmoita asiaton viesti