Kansainvälinen sananvapauden päivä 3.5.

Valtakunnansyyttäjä on päättänyt syyttää Päivi Räsästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Asian tekee ongelmalliseksi se, että siinä törmäävät toisiinsa maallinen ja hengellinen hallintovalta. Mietityttää, onko Suomi ateistinen valtio siinä, missä Neuvostoliitto vai katsooko valtakunnansyyttäjä kyseessä olevan perustuslakiin kuuluvan uskonnonvapauslain tulkinta, jolloin vapauteen kuuluu myös velvollisuus olla loukkaamatta ketään.

Kristinuskoon kuuluu kuitenkin velvollisuus olla kuuliainen hengelliselle hallintovallalle, mikäli se joutuu ristiriitaan maallisen hallintovallan kanssa. Enemmän on kuunneltavaa Jumalaa kuin ihmistä. Olemmeko palaamassa marttyyrikirkon aikaan, jolloin kristityt nähtiin valtakunnan vihollisina. Rooman valtakunta ei kuitenkaan ollut ateistinen vaan moniuskontoinen, kristityt vain joutuivat silmätikuiksi, koska he eivät osoittaneet kunnioitusta keisarille, joka edusti Rooman imperiumia.

Raamattu on jokaisen kristityn hengellinen opas. Pitäisikö Raamattu asettaa kiellettyjen kirjojen listalle tai ainakaan sitä ei pidä julkisesti lainata joutumatta syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaa. Pitääkö meidän kristittyjen vetäytyä kokonaan julkisesta elämästä ja välttää mediaa viimeiseen asti sekä vetäytyä omiin katakombeihimme.

0
TeuvoKuu-Karkku
Perussuomalaiset Somero
Ehdolla kuntavaaleissa

Eläkeläinen, akateeminen loppututkinto (uskontotiede). Ennen eläköitymistä lukion lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu