Maailmanrauha koetuksella

Miksi NATOn jäseneksi pyrkiminen ei edistä turvallisuuttamme eikä maailmanrauhaa.

Ensiksi Nato on sotilasliitto, ei rauhanjärjestö.

Toiseksi Nato palvelee Amerikka ensin ideologiaa. Toisin sanoen sotilasliiton jäsenmaat ajavat  omia etujaan vain ja ainoastaan Amerikka ensin ehdoilla. Mikä suvereeni valtio myöntäisi tämän, ei yksikään. Taloudellist edut ovat jäsenyydestä ilmeiset. Sitä en tiedä, miksi Amerikka kumppaniksi eikä rauhanomainen rinnakkaiselo Venäjän kanssa, johtunee enemmän EU:sta kuin kansallisista eduistamme. Jo tähän mennessä EU:n pakotteet ovat kurittaneet huomattavasti talouselämäämme ja mitä vielä on tulossa. Nykyinen EU -sukupolvi ei ole elänyt Neuvostoliiton aikaa, jolloin maamme sai rakentaa Venäjälle kokonaisen kaupungin, Kostamuksen. Taisi olla tuonaikaista työttömyyden aikaa.

Palataan nyt Suomeen ja Nato -jäsenyyteen. Ylen kyselyssä Natoa kannattaa 53%. Seuraan YLE radio 1 päivittäin, joten oletin kannatuksen paljon suuremmaksi. Pelkästään kuuntelemalla politiikkaradiota ei voi muuta olettaa, jos asiaa tarkastelee vain ohjelmien sisällön suhteen.

HS:n kyselyssä NATOn jäsenyyttä kannatti 54%.

Kaksi kansalaisaloitetta kannatti myös pikaista Nato jäsenyyttä.

Johtopäätöksenä on, ettei kansanäänestys jäsenyydestä ole tarpeellinen, koska on kiire ja Venäjä on kiinni Ukrainassa. Tosin valta kuuluu kansalle, mutta sitä edustaa vaaleilla valittu eduskunta. Toisaalta valtiosääntömme mukaan kansanäänestys on vain neuvoa antava. NATOn 28 jäsenmaasta kansanäänestyksen ovat järjestäneet vain Unkari, Slovenia ja Espanja, jälkimmäinen tosin jälkikäteen. Tietenkin tykinruoaksi joutuvien kannalta olisi ollut suotavaa kansanäänestys. Sen jälkeen olisi ollut helpompaa hyväksyä kohtalonsa.

NATOn 5. artiklan mukaan jäsenmailla on velvollisuus puolustaa jäsenmaitaan, jos jokin jäsen joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Nato on kuin muskettisoturit: ”kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta.”

Uskotaan, että Venäjä ei lähde hyökkäämään Nato maahan siitäkin huolimatta, että Venäjä on itse ilmoittanut hyökkäävänsä, mikäli se kokee kansallisen olemassaolonsa uhatuksi. Tosin Natoa ei mainita nimeltä, mutta mikä muu se voisi olla.

Venäjä ei ole uhka edes EU -Suomelle, vaan Nato. Amerikka tarvitsee Eurooppaa liittolaisekseen Kiinaa vastaan. Sen tiellä on vielä Venäjä.

Olen aktiivisesti seurannut politiikkaa aina 1970 -luvulta alkaen. Elämme nyt poikkeuksellista aikaa. Vastaava ei löydy seuraamaltani aikajanalta.

0
TeuvoKuu-Karkku

Eläkeläinen, akateeminen loppututkinto (uskontotiede). Ennen eläköitymistä lukion lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu