Avoimuuden ja yhdenvertaisuuden nimissä: Ylen diversiteettikoulutus julkiseksi

Viime aikoina on käyty kiivasta keskustelua Ylen diversiteettikoulutuksesta, joka on herättänyt runsaasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Koulutuksen tarkoituksena on ollut lisätä ymmärrystä ja tietoisuutta monimuotoisuudesta ja inklusiivisuudesta työpaikalla. Moni on ollut kriittinen sen sisältöä ja toteutustapaa kohtaan, mutta on myös merkittäviä ääniä, jotka puoltavat koulutuksen tärkeyttä ja hyödyllisyyttä.

Ylen toimittaja Jessikka Aro on yksi heistä, jotka ovat osallistuneet tähän koulutukseen ja pitäneet sitä erittäin hyödyllisenä. Hän on suositellut koulutusta lämpimästi kaikille, mikä herättää kysymyksen: miksi tämä koulutus ei ole yleisesti saatavilla? Miksi vain harvat ja valitut saavat mahdollisuuden hyötyä tästä tärkeästä opetuksesta?

Diversiteetti ja inklusiivisuus ovat nykypäivän työelämässä keskeisiä teemoja, jotka vaikuttavat paitsi työpaikan ilmapiiriin, myös organisaatioiden menestykseen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että monimuotoiset työyhteisöt ovat innovatiivisempia ja tuottavampia. Tämä johtuu osittain siitä, että erilaiset näkökulmat ja kokemukset rikastuttavat työyhteisöä ja parantavat päätöksentekoa.

Jos Ylen diversiteettikoulutus on niin hyvä ja hyödyllinen kuin Jessikka Aro kuvailee, olisi enemmän kuin perusteltua, että tämä koulutus olisi saatavilla kaikille. Se voisi tarjota laajemman yleisön mahdollisuuden kehittää omaa ymmärrystään ja tietoisuuttaan monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden tärkeydestä. Tämä ei ainoastaan hyödyttäisi yksilöitä, vaan myös koko yhteiskuntaa.

Koulutuksen julkistaminen ja sen tarjoaminen laajemmin esimerkiksi verkkokurssina voisi olla askel kohti avoimempaa ja yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa. Se voisi myös toimia esimerkkinä muille organisaatioille siitä, miten tärkeää on panostaa monimuotoisuuteen ja inklusiivisuuteen.

On myös tärkeää huomata, että monilla työpaikoilla diversiteetti- ja inklusiivisuuskoulutukset ovat herättäneet keskustelua ja joskus vastarintaa. Kuitenkin avoin ja läpinäkyvä lähestymistapa voi vähentää ennakkoluuloja ja lisätä ymmärrystä. Jos Ylen koulutus on niin hyvä, että se saa suosituksia osallistujiltaan, sen jakaminen voisi murtaa monia ennakkoluuloja ja edistää positiivista muutosta laajemmin.

Vaadimme siis Yleä julkaisemaan diversiteettikoulutuksensa laajemmin saataville. Tällainen päätös edistäisi avoimuutta, yhdenvertaisuutta ja inklusiivisuutta paitsi Ylessä, myös laajemmin suomalaisessa yhteiskunnassa. On aika näyttää esimerkkiä ja jakaa hyväksi koetut käytännöt kaikkien saataville.

Kirjoittaja on monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden puolestapuhuja, joka uskoo, että tiedon jakaminen on avain parempaan ja oikeudenmukaisempaan tulevaisuuteen.

teuvomoisa
Liberaalipuolue Jyväskylä

Kauppatieteiden maisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu