Kirkon ja yhdenvertaisuuden kohtaaminen

Maailma on jatkuvassa muutoksessa. Niin ihmisten arvot kuin yhteiskunnan odotukset uudistuvat, kehittyvät ja muotoutuvat jatkuvasti. Yksi asia kuitenkin pysyy: rakkauden universaali merkitys. Rakkaus ei katso sukupuolta, etnistä taustaa eikä uskontoa. Miksi siis kirkko, joka saarnaa rakkautta ja yhteisöllisyyttä, näyttää olevan niin haluton hyväksymään kaikki rakkauden muodot?

Mikään laki ei kiellä vihkimästä myös samaa sukupuolta olevia pareja. Yhteiskunnallisesti olemme nähneet suuria edistysaskeleita mutta miksi kirkko laahaa jäljessä? Tämä ei ole vain uskonnon kysymys vaan myös ihmisoikeuskysymys. Jos samaa sukupuolta olevilta pareilta evätään samat palvelut kuin heteropareilta, rikotaan selvästi perustuslakia ja yhdenvertaisuuslakia.

Kirkon tulisi olla paikka, jossa jokainen tuntee olevansa tervetullut, arvostettu ja rakastettu sellaisena kuin on. Uskonto, joka pohjautuu rakkauden, empatian ja yhteisöllisyyden periaatteisiin, ei voi eikä saa olla syrjivä, koska silloin se pettää lupauksensa rajattomasta rakkaudesta.

Harva uskoo enää Raamatun mukaisesti litteään maahan tai puhuvaan käärmeeseen, joten miksi emme siirtyisi eteenpäin myös rakkauden saralla. Haastan kaikki sukupuolineutraalia avioliittoa vastustavat pohtimaan omaa raamatuntulkintaansa. Jos maa ei olekaan litteä, niin on selvää, että Raamattu erehtyy monessa muussakin asiassa. Elämme 2020-luvulla, joten meillä on saatavilla kaikki tarvittavat tiedot päivittääksemme tietämyksemme ja haastaaksemme vanhentuneet raamatuntulkinnat. Olisiko niin, että uskonnon tulisikin pysyä mukana yhteiskunnan kehityksessä? Eikö uskonnon tulisi olla sillanrakentaja, ei este?

Vetoan kirkon päättäjiin ja jäseniin: katsokaa ympärillenne, kuunnelkaa ihmisten tarinoita, ymmärtäkää rakkauden monimuotoisuus. Eikö ole jo aika, että kirkko ottaa askeleen kohti todellista tasa-arvoa ja osoittaa, että se todella ymmärtää, mitä rakkaus tarkoittaa? Jokainen meistä ansaitsee tulla rakastetuksi ja vihityksi sellaisena kuin on. Eikö se ole juuri se sanoma, jonka kirkon tulisi levittää?

teuvomoisa
Liberaalipuolue Jyväskylä

Kauppatieteiden maisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu