Korruptio kukoistaa raittiusjärjestöjen varjolla

Erilaiset raittiuskerhot ovat saaneet vuosien saatossa kymmeniä miljoonia euroja. Valitettavasti osa näistä rahoista on käytetty poliittiseen vaikuttamiseen ja monopolin lobbaamiseen. On aivan oikein, että kansanedustaja Tere Sammallahti ja monet muut ovat heränneet tähän ongelmaan ja vaativat raittiuskerhoja keräämään varansa itse.

Tämä ei ole pelkästään taloudellinen ongelma. Se on myös osa laajempaa suomalaisen korruption vyyhtiä, jossa suuri määrä verovaroja jaetaan erilaisiin yhdistyksiin, joiden toiminnasta kukaan ei edes kunnolla tiedä, koska niiden ei tarvitse julkistaa tilinpäätöksiään. Tämä on selkeä esimerkki korruptiosta ja tämän on loputtava.

Suomalaiseen demokratiaan kuuluu avoimuus, ja kansalaisilla on oikeus tietää, mihin verovaroja käytetään. On aika lopettaa tämä vasemmistolainen salakähmintä ja vaatia avoimuutta kaikessa päätöksenteossa.

Valtion rahat ovat kansalaisten rahoja. Ne ovat tarkoitettu käytettäväksi kansan hyväksi, eivät pienten piirien ideologiseen selkään taputteluun. Monet kansalaisjärjestöt ovat todellisuudessa vain verovaroilla ylläpidettyjä rahahanoja, joita käytetään poliittiseen vaikuttamiseen ja oman agendan ajamiseen.

Järjestöt eivät ole ainut epämääräinen rahan reikä. Suomessa on paljon ihmisiä, joiden ei kannata käydä töissä ja jotka elävät yksinomaan tulonsiirroilla. Esimerkiksi kotihoidontuki kannustaa maahanmuutajanaisia jäämään kotiin, mikä voi syrjäyttää heidät työelämästä. Lisäksi kehitysapuun tunkaistaan 1,4 miljardia euroa vuosittain. Leikkauslistalla on siis helppoja kohteita, joita tulisi tarkastella ja järkiperäistää.

On aika muuttaa asioita ja panna asiat oikeaan järjestykseen. Uusi hallitus voi tehdä paljon asioita ja siivota vasemmistohallituksen jättämät sotkut. Hallitus voisi esimerkiksi poistaa sivukulut palkkakuitista, lopettaa ay-jäsenmaksujen tilityksen pois työnantajilta, alentaa puoluetukea, lisätä avoimuutta päätöksenteossa ja sujuvoittaa sääntelyä. Kaikki nämä ovat pieniä askelia kohti suurempaa hyvää Suomelle.

teuvomoisa
Liberaalipuolue Jyväskylä

Kauppatieteiden maisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu