Paavali ei tiennyt mistä homoseksuaalisuudessa on kysymys

Päivi Räsäsen julkaisema valokuva Roomalaiskirjeen katkelmasta.

Paavalin kirjeessä Roomalaisille mainitaan miehet ja naiset, jotka ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden vastakkaiseen sukupuoleen ja ryhtyneet sen sijaan harrastamaan sukupuoliyhteyttä samaa sukupuolta olevien kanssa. Jotta tällainen vaihto olisi mahdollista, pitäisi olla kyseessä heteroseksuaalit, jotka jostain syystä yrittävät harrastaa seksiä samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa. Tällainen on todellisuudessa melko vaikeaa ja harva hetero tällaista edes kokeilee. Homoseksuaalit sen sijaan ovat olleet syntymästään saakka homoseksuaaleja, eivätkä he siis vaihda mitään ollessaan sukupuoliyhteydessä keskenään.

Jos siis tulkitaan nykytiedon valossa Roomalaiskirjettä, niin siinä ei ole kysymys homoista, vaan Paavalin kuvitelmasta, että heteroseksuaalit ilkeyttään toimisivat luonnonvastaisesti. Konservatiivikristityt eivät kuitenkaan tulkitse tätä raamatunkohtaa kirjaimellisesti, vaan oman tulkintaperinteensä pohjalta, johon kuuluu perinteen vuoksi homoseksuaalisten tekojen tuomitseminen. Roomalaiskirjeen pohjalta tällaiseen ei ole aihetta, koska kirjaimellisesti tulkittuna siinä ei voida tarkoittaa homoseksuaaleja. Luultavasti Paavali kuitenkin tarkoitti homoseksuaaleja, mutta ei tiennyt heidän olevan homoseksuaaleja, koska hänen maailmankuvassaan sellaisia ihmisiä ei ollut olemassa.

Yllättävän monilla ihmisillä tämä homoseksuaalisuuden synnynnäisyys ei ole tiedossa, ja he olettavat homoseksuaalien olevan heteroseksuaaleja, jotka vain pahuuttaan toimivat oudosti. Jos tällainen tietämättömyys yhdistyy konservatiivisen raamatuntulkinnan kanssa, seurauksena on tarpeetonta homoseksuaalisten tekojen tuomitsemista ja sen julistamista ehdottomana totuutena.

Paavalia ei tulisi korottaa Jumalan asemaan, vaan hän oli erehtyväinen ihminen. Roomalaiskirjeessä tämä Paavalin tietämättömyys paljastuu karulla tavalla. Raamattu ylipäätään on nykymittapuulla hyvin sivistymättömien ihmisten kirjoittama kirja ja sen nostaminen auktoriteetiksi johtaa siksi eettisiin ongelmiin.

 

+3
teuvomoisa
Liberaalipuolue Jyväskylä

Kauppatieteiden maisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu