Sanna Marin sai tulevaisuuspalkinnon luultavasti ideologisin perustein

Sanna Marinille on myönnetty Helmut Schmidtin nimeä kantava tulevaisuuspalkinto, jota on perusteltu koronapandemian tehokkaalla hoidolla. Tilastoista kuitenkin selviää, että Suomen korona-ajan ylikuolleisuus oli korkeampi kuin monessa muussa Pohjoismaassa ja Ranskassa. On selvää, että tämä osoittaa hallituksen onnistuneen lähinnä keskinkertaisesti koronakriisin hoidossa. On siis epäselvää, miksi Sanna Marinin koronapandemian hoitoa kehutaan. Monet maailman johtajat ovat toimineet esimerkillisesti pandemian aikana ja ansaitsisivat tulla huomioiduiksi. Suomen hallituksen toiminta ei ole ollut millään tavalla poikkeuksellista tai tehokasta.

On selvää, että palkinnon jakajat ovat antaneet poliittisen näkökulmansa vaikuttaa valintaansa. On myös epäselvää, millä tavalla juuri Sanna Marinin toiminta on ollut ansiokasta koronapandemian hoidossa. Ei ole oikein, että joku saa palkinnon pelkästään poliittisen asemansa takia.

On tärkeää, että poliittiset toimijat keskittyvät hoitamaan kansan asioita ja ratkaisemaan todellisia ongelmia, kuten koronakriisiä ideologisen puhdasoppisuuden sijaan. Kaikessa toiminnassa tulee olla kansan etu edellä. Olisi toivottavaa, että tulevaisuudessa vastaavat palkitsemiset perustuisivat todellisiin saavutuksiin ja ansioihin eivätkä poliittisiin näkemyksiin.

teuvomoisa
Liberaalipuolue Jyväskylä

Kauppatieteiden maisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu