Seksuaalivähemmistöjen syrjintä ja uskonnolliset ristiriidat – monimuotoisuuden hyväksyntä keskiössä
Seksuaalivähemmistöjen kohtaama syrjintä ja ristiriidat uskonnollisten yhteisöjen keskuudessa ovat monitahoisia ja herkkiä aiheita, joita on tärkeä käsitellä avoimesti ja kunnioittavasti. Tämä tuli esille eräässä keskustelussa, jossa eri taustoista tulevat ihmiset jakavat omia kokemuksiaan ja näkemyksiään.
Keskustelu osoitti, että seksuaalinen suuntautuminen on moniulotteinen asia, joka vaikuttaa ihmisen elämään monella tavalla. Se ei ole pelkästään seksuaalisuutta, koska ihminen on kokonaisuus. Seksuaalivähemmistöihin kuuluvat henkilöt kokevat usein syrjintää, mikä johtuu yhteiskunnan vallitsevista asenteista ja uskomuksista. Uskonnollisten yhteisöjen torjuva suhtautuminen homoseksuaalisuuteen on yksi tällainen asenne, joka aiheuttaa ristiriitoja.
Keskustelussa käsiteltiin myös sitä, miten uskonnollinen näkemys voi aiheuttaa eettisiä ristiriitoja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden elämässä. Jotkut ovat joutuneet jättämään uskonnollisen yhteisön takia, kun taas toiset pyrkivät sovittamaan yhteen uskonnollista vakaumustaan ja seksuaalista suuntautumistaan.
Keskustelu osoitti myös hyväksynnän tärkeyden. Jokainen meistä on ainutlaatuinen ja arvokas, eikä kenenkään tarvitse kokea syrjintää tai häpeää seksuaalisen suuntautumisensa takia. Monimuotoisuus on voimavara, joka rikastuttaa yhteiskuntaamme.
On tärkeää, että tällaisia herkkiä aiheita käsitellään avoimesti ja kunnioittavasti. Meidän on kuunneltava toistemme tarinoita ja pyrittävä ymmärtämään toistemme näkökulmia. Vain tällä tavoin voimme luoda yhteiskunnan, jossa jokainen ihminen voi elää avoimesti ja ilman pelkoa syrjinnästä.
Onko pakko kuulua johonkin tiukkapipoiseen uskonnolliseen lahkoon? Meillä on valtakunnallinen pride-kirkkokin olemassa.
Jos menee suhteet omiin vanhempiin tai tuttuihin, sitä tapahtuu kaiken aikaa muillakin ihmisillä, mutta eri syistä. Jos vanhemmat ja kaverit eivät hyväksy seksuaalista taipumusta, vika on vanhemmissa ja kavereissa, ei itsessä. Silloin kannattaa vaihtaa kaverit ja unohtaa vanhemmat.
Ilmoita asiaton viesti
Kirkon mukaan avioliitto lienee edelleen miehen ja naisen välinen.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, taitaa olla joo, mutta onko siitä haittaa, jos avioon pääsee ja joku siunaa jälkikäteen. Ei ole paikkaan sidottu. Siitähän voi tehdä spesiaalin tapahtuman.
On oma valinta tyytyykö elämään jonkun porukan vuoksi katkeruudessa, vai valitseeko elämisen valossa, ilossa ja rakkaudessa. Jumala ei vaadi ihmisiä olemaan kirkon tai minkään lahkon jäsen.
Itse erosin kirkosta, kun se politisoitui ja muuttui liikaa 🏳️🌈. Siitä ei aiheutunut mitään ongelmia. Suhteeni Jumalaani syveni entisestään.
Ilmoita asiaton viesti
Ainakaan Suomen evankelisluterilaisella kirkolla ei ole jäseniensä suhteen mitään velvoitteita tai sääntöjä liittyen heidän elämäänsä. Oletan myös ortodoksikirkolla jolla myös veronkanto oikeus olevan sama käytäntö.
Ilmoita asiaton viesti
Ennen kuin on valtaa ja voimia riuhtaista itsensä irti erittäin voimakkaasti itseensä sitouttavasta uskonnollisesta yhteisöstä, se ehtii tuhota sinne syntyneen lapsen psyykeä todella julmalla tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
Seksuaali-ja sp- vähemmistöjen asema ja asiat yhteiskunnassa etenevät ja kehittyvät vuosi vuodelta, mutta uskontojen ja kirkon asema ja merkitys hiipuu vauhdilla jumaluskon hiipumisen, maallistumisen, kirkon jäsenpaon ja USKONNOTTOMUUDEN etenemisen myötä.
– Johtaa aikanaan mm. kirkon erottamiseen valtiosta, uskonnolliseksi yhteisöksi muiden vastaavien joukkoon, kilpailemaan sieluista ja kymmenyksistä.
– Seuraava pressakaan tuskin enää ”siunailee” puheensa päätteeksi…?
Ilmoita asiaton viesti