Useita globaaleja ongelmia on ratkaistu ilman kansalaistottelemattomuutta

 1. Isorokon hävittäminen
  Isorokon hävittäminen maailmasta tapahtui laajamittaisten rokotuskampanjoiden ansiosta, joita koordinoitiin kansainvälisen yhteistyön ja hallitusten toimenpiteiden kautta. Tämä merkittävä saavutus ei edellyttänyt kansalaistottelemattomuutta.
 2. Otsonikerroksen suojelu
  Otsonikatoa aiheuttavien kemikaalien, kuten CFC-yhdisteiden, rajoittaminen ja poistaminen käytöstä saatiin aikaan Montrealin pöytäkirjan avulla. Tämä maailmanlaajuinen sopimus, johon liittyi valtioiden välinen yhteistyö ja lainsäädännön muutokset, ei vaatinut kansalaistottelemattomuutta.
 3. HIV/AIDS-tietoisuus ja hoito
  HIV/AIDS-epidemian hallitsemiseksi ja hoidon saatavuuden parantamiseksi tehtiin merkittäviä edistysaskeleita kansainvälisten järjestöjen, hallitusten ja terveysalan toimijoiden yhteistyöllä. Kansalaistottelemattomuudella oli rooli tietoisuuden lisäämisessä, mutta ratkaisut tulivat pääosin terveyssektorin, tutkimuksen ja hallitusten kautta.
 4. Nälänhädän vähentäminen
  Maailmanlaajuiset ruokaturva- ja kehitysohjelmat, kuten Maailman ruokaohjelma (WFP), ovat auttaneet vähentämään nälänhätää ja parantamaan elinoloja kehitysmaissa. Nämä ohjelmat ovat perustuneet kansainväliseen yhteistyöhön ja hallitusten toimintaan ilman merkittävää kansalaistottelemattomuuden vaikutusta.
 5. Tupakoinnin vähentäminen
  Tupakoinnin terveysvaikutusten vähentäminen on saavutettu laajamittaisten kansanterveyskampanjoiden, lainsäädännön ja tupakkatuotteiden mainonnan rajoitusten avulla. Tämä saavutus on ollut seurausta valtioiden ja terveysorganisaatioiden toimenpiteistä.

Nämä esimerkit osoittavat, että monia merkittäviä globaaleja ongelmia on ratkaistu ilman kansalaistottelemattomuutta, keskittymällä sen sijaan kansainväliseen yhteistyöhön, lainsäädäntöön ja hallitusten toimenpiteisiin.

 

teuvomoisa
Liberaalipuolue Jyväskylä

Kauppatieteiden maisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu