Uskonnonopetuksen tunnustuksettomuus on kyseenalaista

 

Jos Raamatun Jeesus mainitaan uskonnonopetuksessa historiallisena henkilönä, niin opetuksen tunnustuksettomuus on kyseenalaista, koska todelliset henkilöt eivät tee ihmeitä, synny neitsyistä eivätkä nouse kuolleista. Toki monien todellisten henkilöiden uskotaan tehneen ihmeitä, koska kaikilla ihmisillä ei ole naturalistinen maailmankuva, joka sulkisi pois uskon ihmeisiin.

Varhaishistorialliset kirjalliset lähteet, kuten vaikka Raamattu, eivät ole luotettavia, koska niiden kirjoittamiseen ei ole sovellettu tieteellisen kirjoittamisen periaatteita. Raamatussa on myös ristiriitoja, joiden vuoksi sen luotettavuus historiallisena lähteenä on pakko kyseenalaistaa. Esimerkiksi kuningas Saul kuolee 3 kertaa ja Juudas kuolee kahdella eri tavalla. Jeesuksesta ei myöskään ole olemassa arkeologisia todisteita, toisin kuin monista muista varhaishistoriallisista merkkihenkilöistä, kuten vaikka Julius Caesar. Siksi Jeesuksesta ei ole mitään varmuutta historiallisena henkilönä. Myös Sokratesta on epäilty keksityksi hahmoksi, koska hän ei jättänyt jälkeensä omia kirjoituksia, eikä hänestä ole selkeitä arkeologisia todisteita. Täyttä varmuutta asiaan ei voida saada, mutta Sokratesta kuvaavat kirjalliset lähteet ovat kuitenkin kohtalaisen johdonmukaisia, eivätkä sisällä niin räikeitä ristiriitoja kuin Raamatun kuvaukset Jeesuksesta. Jeesuksen fiktiivisyyttä puoltavat myös ihmekertomukset, koska ei ole mitään järkevää syytä olettaa, etteivät fysiikan lait olisi olleet voimassa myös varhaishistoriallisena aikana, vaikka niitä ei silloin erityisen hyvin tunnettukaan.

Raamatun Jeesus voi hyvinkin olla keksitty hahmo. Erityisesti ne asiat on voitu keksiä, jotka Uudessa testamentissa esitetään profetioiden täyttymisenä, koska ne on voitu helposti sepittää profetioiden pohjalta. Ainakin ihmekertomukset perustuvat mielikuvitukseen, koska ne rikkovat luonnonlakeja. Mitään todellista tapahtumaa niiden pohjalla ei voi olla ellei silmänkääntötemppuja voida sellaisiksi laskea.

teuvomoisa

Nettiaktivisti, kauppatieteiden kandidaatti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu