Vasemmisto on jo nousemassa vastarintaan, vaikka uutta hallistusta ei ole ehditty edes muodostaa

Paavo Arhinmäen ja monen muun vasemmistolaisen mielestä Suomeen on nousemassa oikeistolaisin hallitus sitten vuoden 1918 Ingmanin hallituksen. Tämä tuntuu herättävän voimakkaita tunteita vasemmistossa, joka jo heti kutsuu ihmisiä vastarintaan marssimaan kaduilla punalippujen kanssa.

Tässä kohtaa kannattaisi pysähtyä hetkeksi ja miettiä, mitä oikeistolaisuus oikeastaan tarkoittaa. Onko oikeistolainen politiikka automaattisesti pahaa ja vasemmistolainen hyvää? Ei todellakaan. Oikeistolaisuus voi tarkoittaa esimerkiksi vastuullista talouspolitiikkaa, yksilönvapauksien kunnioittamista ja markkinaliberalismia. Nämä ovat kaikki asioita, jotka voivat parantaa ihmisten elämää ja hyvinvointia. Meidän pitäisi siis miettiä, ovatko ne asiat, joita nyt muodostettavassa hallituksessa ajetaan, todella niin kauhistuttavia, että vastarintaan on heti ryhdyttävä.

Itse en usko niin. Kokoomuksen ja RKP:n kanssa hallitukseen tulossa oleva perussuomalaiset ovat poliittisilta näkemyksiltään erilaisia kuin vasemmistopuolueet, mutta se ei tee heistä automaattisesti pahoja tai oikeistolaisia. On hyvä muistaa, että Suomen poliittinen kenttä on moninainen ja moniääninen, eikä sen tulisi olla vain kahden vaihtoehdon, vasemmiston ja oikeiston, välinen kamppailu.

Lopuksi haluan vielä korostaa, että vastarinta kaduilla, sikäli kuin se tarkoittaa jotain muuta kuin laillisia mielenosoituksia, ei ole demokratian ja vapaan yhteiskunnan periaatteiden mukaista toimintaa. Meillä on Suomessa toimiva demokratia, jossa poliittiset päätökset tehdään vaaleilla valitun eduskunnan ja hallituksen toimesta. Jos emme ole tyytyväisiä päätöksiin, meillä on mahdollisuus äänestää seuraavissa vaaleissa toisin.

Toivon, että voimme tulevaisuudessa keskustella poliittisista näkemyksistä avoimesti ja kunnioittavasti, ilman että tarvitsee heti ryhtyä vastarintaan. Yhteiskuntamme tarvitsee moninaisuutta ja erilaisia näkökulmia, jotta voimme löytää parhaat ratkaisut tuleviin haasteisiin.

teuvomoisa
Liberaalipuolue Jyväskylä

Kauppatieteiden maisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu