Hallitus tekee ihmisten hyvinvointia lisäävää politiikkaa – Oppositio paniikissa

Vihdoin toivon politiikkaa!

Vihdoin meillä on sellainen hallitus, jonka päätöksistä saa vilpittömästi iloita. Pitkään jatkuneet koulutusleikkaukset ovat tulleet tiensä päähän, ja nyt on koulutukseen panostamisen aika. Tämä on yksi suurimmista lahjoista, joita tulevalle sukupolvelle voimme tarjota. Sipilän hallituksen tekemä subjektiivisen päivähoidon rajaaminen on nyt poistettu, ja oikeus kaikille lapsille riippumatta vanhempien työllisyystilanteesta laadukkaaseen päivähoitoon on palautettu. Sipilän hallituksen varmaankin kaikista karmein ja epätasa-arvoisin tekele, aktiivimalli on myös nyt haudattu.

Torstaina 6.2.2020 hallitus esittää myös lakiin kirjattavaksi hoitajamitoitukseen 0,7. Tätä jos mitä on kaivattu!

Uusin ilon aihe on hallituksen esitys vanheimpainvapaan uudistuksesta. 1 + 7 + 7 malli mahdollistaa huomattavasti tasa-arvoisemman jaon lapsen hoidosta vanhempien kesken. Iseillä on mahdollisuus viettää lapsen kanssa enemmän aikaa, ja toisaalta äidillä on mahdollisuus palata työn tai opiskelun pariin aikaisemmin.

Äitinä, koulunkäynninohjaajana ja pätkätyöläisenä kiitän hallitusta näistä jo lyhyessä ajassa tehdyistä hyvistä päätöksistä!

Oppositio paniikissa

Kun Marinin hallitus tekee uudistuksia ja korjaa edellisen hallituksen sotkuja, on opposition paniikki käsinkosketeltavaa. Seuraaviin vaaleihin on vielä kolme vuotta aikaa, mutta jo nyt oppositiossa kiistellään gallupien perusteella siitä, kuka on kenenkin kanssa hallituksessa. Tällä luonnollisesti halutaan viedä tilaa otsikoissa oikeilta konkreettisilta asioilta, jotka vaikuttavat kansalaisten arkeen.

Tätä tuntuu harrastavan etenkin perussuomalaiset, joiden harkintakyky ja järki lienee kokonaan gallupien tuoman itsevarmuuden lomassa kadonnut. Heidän aikansa tuntuu kuluvan lähinnä heidänkin palkkansa maksaville kansalaisille suoranaiseen pään aukomiseen ja muihin täysin typeriin ulostuloihin. Mitään oikeita ideoita tai ratkaisuja todellisiin asioihin emme heiltä edelleenkään kuule. Heidän ei tulisi vielä ylimielisesti juhlia, sillä kuten on ennenkin nähty, populistien kannatus tulee alas yhtä nopeasti kuin se on noussutkin.

Hallituksen onnistuminen mitataan hallituskauden päätteeksi

Minä odotan tältä hallitukselta paljon. Suunta parempaan on jo käännetty ja konkreettisia toimia tehty. Vielä on paljon tehtävää ja esimerkiksi ilmastotavoitteissa on kiritettävää. Alku näyttää lupaavalta, ja minä monien muiden lisäksi olen iloinen siitä, että usko inhimilliseen politiikkaan pitkän kepittämisen ja leikkausten jälkeen on tehnyt paluun.

Tiia Lehtonen

Entinen Vasemmistoliiton kunnanvaltuutettu Laukaasta, nykyisin puoluevaltuutettu Helsingistä. Vaimo ja kolmen lapsen äiti. Lähellä sydäntä antirasismi ja solidaarisuus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu