Valtion velkakatto lakiin!

Hallituksen budjettiriihen tulos on huolestuttava. Tilanteessa, jossa talous kasvaa kahden prosentin vuosivauhtia, hallitus esittää lähes 7 miljardia euroa alijäämäistä budjettia. Suomi ottaa vuodesta toiseen ja suhdanteista riippumatta massiivisesti lisää velkaa, eikä hallitus ole osoittanut uskottavaa polkua kohti ylijäämäistä valtiontaloutta.

Julkiselle velkaantumiselle tulee säätää lakisääteinen katto. Näin nykyiseltä ja tulevilta hallituksilta estetään mahdollisuus ajaa Suomen taloutta yhä syvenevään velkakierteeseen. Yli varojensa eläminen ei voi olla uusi normaali, jota hallitukset vuodesta toiseen jatkavat. Lakisääteistä velkakattoa on aiemmin esitetty yksityishenkilöille, mutta huomattavasti akuutimpi sen tarve olisi valtiolle.

Kunnossa oleva valtiontalous on tulevaisuusinvestointi. Poliitikoilta tulee vaatia vastuuta myös seuraavasta sukupolvesta.

Petri Roininen & Tiina Ahva

Roininen hakee Sinisten puheenjohtajaksi ja Ahva ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Sinisten puoluekokouksessa 18.9.

+2
TiinaAhva
Sininen tulevaisuus Helsinki

Sinisten 1. varapuheenjohtaja. 26-vuotias tuotantotalouden teekkari. Talousliberaali ja arvokonservatiivi, sananvapauden ja maalaisjärjen puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu