Itsemääräämisoikeuden rajaamista koronan varjolla

En tiedä kuinka moni on huomannut, että 1.5.2020 iskee osaan Veikkauksen peleistä 500,-/kk tappioraja.

Näköjään päättäjät ovat sitä mieltä, että kenelläkään suomalaisella, oli varakas tai ei, ei ole oikeutta hävitä tietyissä Veikkauksen peleissä 30.9.2020 asti enempää kuin 500,-/kk.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410869/netissa-pelattavien-veikkaus-oy-n-rahapelien-tappiorajoja-lasketaan

 

Rajoitus näyttää lähinnä koskevan iäkkäämpiä pelaajia kiinnostavia pelejä kuten bingo ja raaputusarvat.
Pokeria jostain syystä kielto ei koske, lieneekö se vain nuorten herrojen ja päättäjien huvia?

 

Ikäihmiset ja riskiryhmäläiset ovat velvoitettuja pysymään kotona ja välttelemään ihmiskontakteja, he eivät pääse bingoon tai muihinkaan harrastuksiinsa kodin ulkopuolelle.
Ja nyt ”päättäjät ovat nähneet valon” ja tulleet siihen tulokseen ettei näiden kotiinsa suljettujen ole syytä myöskään pelata enempää Veikkauksen pelejä kuin hallitus oikeaksi näkee.

Korona vaarantaa henkiä ja mielenterveyttä rajoituksineen.

Kerrostalojen tupakointikieltoa, joka auttaisi kotonaan enempi koronan takia olemaan joutuvia ja naapurin tupakansavua jatkuvasti hengittäviä, hallitus ei ole saanut aikaiseksi vaikka terveyshaitta on suuri.  
Jos korona ei vie niin passiivinen tupakointi kyllä tulee aiheuttamaan sairastumisia ja kuolemia, mutta eihän tämä päättäjiä kiinnosta.  Tupakoitsijoiden itsemääräämisoikeus on suurempi kuin oikeus savuttomaan ilmaan kotona.

Millä veronkorotuksella hallitus aikoo paikata tuon tappiorajan aiheuttaman pelitulojen menetyksen Veikkauksen budjetissa? Nostetaanko eläkkeiden verotusta vai mistä rahat?

Haluavatko päättäjät suomalaisten siirtyvän kokonaan ulkomaisten pelifirmojen asiakkaaksi ja lopettavan kaiken Veikkauksen pelien pelaamisen?

Kerrostaloissa tupakointiin hallitus ei voi puuttua korona aikana mutta kotona tapahtuvaan nettipelaamiseen voi.

Valikoivaa itsemääräämisoikeutta Suomessa?

Hämmästyttävää.

TiinaArlin

55v,lapseton sinkku Vantaan Myyrmäestä. Työttömien, pätkäduunarien, hajusteyliherkkien, lapsettomien, yksinelävien, sairaiden ja pienituloisten eläkeläisten asiat sydäntä lähellä. Halu auttaa ja vaikuttaa vielä tallella vaikka kovia tullut koettua työelämässä ja muutenkin. Olisko niin, että ymmärrys ja empatia kasvaa kun itsekin kärsii... "Jokainen voi toimia kykyjensä ja jaksamisensa mukaan ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin puolesta."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu