Nato kantaa otan

Elämme historiallisia ja pelottaviakin aikoja.  Tähän tilanteeseen ei varmasti kukaan halunnut joutua. Sota Euroopassa ja painostava tunnelma Suomessakin. Kuvat Ukrainasta järkyttävät, toivoisi niiden olevan vain painajaisunta joka loppuu pian.

Suomessa elää vieläkin ihmisiä, jotka ovat eläneet sodan jaloissa. Meillä on iäkkäitä suomalaisia sotalapsia ja sotaorpoja, vanhempani mukaan lukien. Näen, tunnen ja jaan heidän pelkonsa.

Olen aina ollut liittoutumattomuuden, puolueettomuuden ja rauhanrakentamisen kannattaja.  Historiasta huolimatta en ole pelännyt itänaapuria. Olen aina toivonut Suomen pitävän yllä hyviä naapuri- ja kauppasuhteita itään.  Tänä talvena käsitykseni itänaapurista sai kovan kolauksen ja pelko hiipi tai oikeammin rymisti minunkin ja läheisteni elämään.

En ole koskaan ollut Nato tai EU kannattaja, mielestäni kauppa, matkailu ja muu tärkeä on toiminut hyvin ennen EU aikaakin.  Yhteistyötä voi ja pitää tehdä ilman liittoutumisia ja järjestelmiä, joissa joku kuitenkin on aina ulkopuolella. Kymmenien erilaisten maiden tarpeiden ja tilanteiden sovittaminen yhteen muottiin on mahdotonta. Liittovaltio kehitys kauhistuttaa.  Tunne siitä, että Suomi kärsii kuulumisesta EU on monilla,  mutta sen kanssa on vaan elettävä ja toivottava, että joskus meillä on sellaisia päättäjiä, jotka todella ajattelevat suomalaisia neuvottelupöydissä. Kun miettii Suomen maantieteellistä sijaintia, niin kuinka moni etelä-Euroopassa oikeasti ymmärtää ettei meidän pellot tuota ruokaa läpivuoden vaan satokautemme on lyhyt. Kuinka moni siellä edes tietää missä Suomi on (anteeksi epäluuloni)?

Natoon liittymisestä puolueeni (KD) teki jäsenkyselyn. Vaihtoehdoista valitsin ”varovaisen myönteinen”.  Täysin myönteinen tai kielteinen ei tunnu tässä maailman tilanteessa kumpikaan hyvältä. Toivon ettemme tarvitse Natoa mutta kuuluminen siihen lienee nyt välttämätön ”paha”, mikä surullisin sydämin on todettava.

Tuen siis liittymistä Natoon.

0
TiinaArlin
Kristillisdemokraatit Vantaa

KD jäsen. Uudenmaan KD naisten hallituksen jäsen.
57v tahattomasti lapseton sinkku. Vantaan Myyrmäessä asunut vuodesta 1974. Toimistoalan pätkäduunarina koko ikäni mm rahoitusalalla. Kansanedustajan avustaja 2011-2012. Olen työn ohella opiskellut Markkinointi-instituutissa kauppateknikoksi ja suorittanut siellä muitakin opintoja. Harrastuksena sukututkimus.
Inhimillisempi ote politiikkaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu