Ottaako päähän?

Ottaako päähän päätökset ja niiden tekijät? Et ole yksin asian kanssa.  Toreilla ja telkkarissa jatkuvasti hymyilevät ja yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista lupaavat poliitikot, jotka sanovat yhtä ja tekevät toista, ärsyttävät ja ahdistavat.

Muutoksia ja uudistuksia tulee siihen tahtiin, etteivät kaikki pysy mukana. Kokeile mitä tapahtuu jos äänestätkin pessimististä realistia, ei voi mennä ainakaan huonompaan suuntaan. Päätöksiä pohtiessa ja tehdessä olisi hyvä huomioida ja punnita myös niistä seuraavat ikävät lopputulokset. Porsaanreiän etsijöitä ja löytäjiä on jos laki ei ole kunnolla kirjoitettu ja myös ne ikävät mahdollisuudet huomioitu. Niitä ikävyyksiä lienee vaikea nähdä jos katsoo maailmaa vain ruusunpunaisten lasien läpi.

Luonto ihmisineen on kuulemma tärkeä ja ilmastonmuutos on pysäytettävä mutta mitkä ovatkaan toimet,  täydennysrakennetaan lähiöt niin täyteen ettei kohta edes havunneula mahdu talojen väliin ja ikkunoista tuijotetaan toisten ikkunoita.  Missä rakennuksia viilentävät puut ja vapaasti virtaava ilma? Missä on lintujen laulu ja hyönteisten pörinä? Miten asfaltti imee rankkasateet? Tämäkö on mielenterveyden ongelmien ennaltaehkäisyä, helteen haittojen minimointia ja rankkasateisiin varautumista?

Korona ”täyttää sairaalat” ja ”kaikki me sairastutaan ja kuollaan”- ilmapiiriä levitetään mutta samaan aikaan maan johtajat ja muutkin ovat bilettäneet baareissa ja reissanneet kissanristiäisissä muka ihmeitä tekevän kapineen voimin jota kutsutaan koronapassiksi. Terveydenhuollon kuormitus ja resurssipula kuulemma huolestuttaa mutta ”vuotavan” rokotteen kera saat tehdä mitä haluat jotta maa pysyy auki ja liikkeellä. Liikkeellä mihin? No nyt on passi naulassa ja kohta myös hanskat monella hoitoalan duunarilla rokotepakon vuoksi. Lyhytnäköistä toimintaa päättäjiltä tilanteessa jossa on jo hoitajapula ja rokotteiden läpäisytartunnat tiedossa.

Ennaltaehkäisy on parasta terveydenhoitoa, päättäjien puheissa. Suomessa kuolee lähes 7000 ihmistä vuodessa tupakan takia ja maailman laajuisesti 8 miljoonaa.  Tupakansavulla ei ole turvarajaa ja passiivisen tupakoinnin haitat tiedetään mutta edes kerrostalokoteja ei saada lailla määrättyä savuttomiksi. Kansalaisaloite asiasta on nytkin auki. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9553

Vanhukset ovat tärkeitä kunniakansalaisia, herrojen juhlapuheissa. Oikeassa elämässä nämä maansa rakentaneet ikäihmiset makaavat laitoshoidossa tai oikeammin ilman hoitoa laitoksissa säilöttynä. Hoitajamitoitus sitä ja hoitajamitoitus tätä, kun rahaa ei ole niin hoitajia ei ole eikä sitä hoitoa, jota ikäihmiset tarvitsevat. Hoitoalan palkkaus ja työolot on saatava kuntoon.  Jos on tahtoa niin on keinojakin. Entisillä päättäjillä et saa uusia tai parempia tuloksia.

Tässä maassa jopa pessimisti pettyy?!

Aluevaaleissa päätetään terveydenhuoltoon ja pelastustoimeen liittyvistä asioista. Kun pohdit ketä äänestät, niin voisit harkita myös äänestäväsi kunnallisten palvelujen käyttäjää. Monissa asioissa kokemusasiantuntijat ovat hyvä valinta, miksei myös aluehallinnossa. https://vaalit.kd.fi/2022/nayta/12009/

 

Toivon, että ihmiset lähtevät äänestämään 12-18.1 ja 23.1 vaikka olosuhteet voisivat olla paremmatkin kaikinpuolin. Vantaa-Kerava äänestyslappuun voi kirjoittaa vaikkapa 393.

Rauhallista loppu vuotta ja paljon parempaa uutta vuotta kaikille tasapuolisesti!

+3
TiinaArlin
Kristillisdemokraatit Vantaa
Ehdolla aluevaaleissa

57v tahattomasti lapseton sinkku. Vantaan Myyrmäessä asunut vuodesta 1974. Toimistoalan pätkäduunarina koko ikäni mm rahoitusalalla. Olen työn ohella opiskellut Markkinointi-instituutissa kauppateknikoksi ja suorittanut siellä muitakin opintoja.
Inhimillisempi ote politiikkaan. Aluevaaliehdokas KD Vantaa-Kerava, 393.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu